Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Bostancı Kültür Merkezi’nde İstanbul’un cepsiz ceketli belediye başkan adayları için tanıtım programı düzenledi. 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nin İstanbul ve ilçe adayları halka takdim edilirken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı da açıklandı. Karamollaoğlu, “İnanıyorum ki İstanbul’a en güzel hizmetler Necdet Gökçınar kardeşlerimizle gelecektir” dedi. Programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ömer Faruk Yazıcı, Birol Aydın, Mesut Doğan, Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Asiltürk ve Saadet Partisi’nin 39 ilçe başkanları ve belediye başkan adayları, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Bostancı Kültür Merkezi’nde aday tanıtım programı düzenledi. Yoğun katılım ve coşkulu bir atmosferde gerçekleşen programda, Saadet Partisi’nin İstanbul ve ilçe adayları halka takdim edilirken Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını da açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar oldu.

Karamollaoğlu, “Biz bu insanları uyandırmadık. 16 yıldır uyandırmak için elimizden geleni yaptık uyanmadılar ama şimdi vatandaş yavaş yavaş uyanma sinyalleri verdi. Bu uyanışlar yarın bir sel haline gelecek. İktidarın korkusu da budur. Bizim kapımız açık, biz davetçiyiz, herkese kapımızı açtık. Şimdi 94 ruhu diyorlar, ne güzel. Bu aslında bir itiraftır. 94 ruhunu taşıyanlar buradayken, sen 94 ruhunu nerede arıyorsun? 94 ruhunu taşıyanların partisi 4 defa kapatıldı ama biz yılmadık” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’UN MÜSTAKBEL BAŞKANLARI OMUZ OMUZA

Karamollaoğlu: “17 yıldır yönettiğiniz ülkede beka sorununu ağzınızdan düşürmüyorsunuz. 2002’de iktidara gelirken beka sorununu ağzınıza almadınız. Çünkü ülkenin beka sorunu yoktu. Bugün 17 yıldır yönettiğiniz ülkede beka sorununu ağzınızdan düşürmüyorsunuz.”

"MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİN ÜSTÜNE CEPSİZ CEKET"

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, İstanbul’u yönetmenin zorluğuna değinerek, “Bu aziz şehir, bu güzel şehir İstanbul’u yönetmek her yiğidin kârı değildir” dedi.

Gökçınar, “İstanbul’u yönetmeye talip olmak, ateşten gömlek giymektir. Ve o gömlek birilerine birkaç beden büyük gelmiş olmalı ki, gömlekleri çıkardılar. Şimdi biz bu ateşten gömleği giyerken diyoruz ki, bu gömleğin üstüne ancak cepsiz ceket giyilir. Bu gömleği giyenler ancak ceketinin cepsiz olmasını kabul edenlerdir. Sizler işte 31 Mart’ta, Millî Görüş gömleğinin üstüne, cepsiz ceketini giyen dürüst başkanları seçerek dürüst yönetimi iş başına getireceksiniz” şeklinde konuştu.

EKONOMİMİZ İMDAT SİNYALLERİ VERİYOR

Karamollaoğlu, bugüne kadar herkesi tatmin eden, ses getiren, insanların kulak vermesini sağlayan en ciddi kampanyayı yürüttüklerini anlattı.  Karamollaoğlu, birçok ülkenin Türkiye’nin topraklarında ve devletin üzerinde gözü olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Kendi menfaatleri için bizi değerlendirmek istiyorlar. Maalesef çeşitli vesilelerle geçmişte de başarılı oldular, bugün de başarılı oldular. Hangi sebeple? Zayıf iktidarlar ve aynı zamanda iktidarların uyguladığı yanlış politikalar sebebiyle. Şimdi ne haldeyiz? Ekonomimiz imdat sinyalleri veriyor. 1 trilyonun üzerinde borcumuz var. İşsizlik yüzde 11’i çoktan geçmiş 4 milyona dayanmış. Dış ticaret açığımız sürekli büyüyor. Dışarıya muhtacız. Enflasyon aldı başını gidiyor” dedi.
 

“94 RUHUNU TAŞIYANLARIN PARTİSİ 4 DEFA KAPATILDI”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümeti eleştirerek, “Memleketin 95 yıllık sanayi birikimini satan bu hükümet, şimdi çareyi bakkal dükkanı açmakta buluyor. Sen onca fabrikayı satacaksın, yerine AVM dikeceksin, sonra da gelip suçu bakkalda, manavda arayacaksın. Biz bu insanları uyandıramadık. 16 yıldır uyandırmak için elimizden geleni yaptık uyanmadılar ama şimdi vatandaş yavaş yavaş uyanma sinyalleri verdi. Bu uyanışlar yarın bir sel haline gelecek. İktidarın korkusu da budur. Bizim kapımız açık, biz davetçiyiz, herkese kapımızı açtık. Şimdi 94 ruhu diyorlar, ne güzel. Bu aslında bir itiraftır. 94 ruhunu taşıyanlar buradayken, sen 94 ruhunu nerede arıyorsun? 94 ruhunu taşıyanların partisi 4 defa kapatıldı ama biz yılmadık” ifadelerini kullandı.
 

“YEMEYECEĞİZ YEDİRMEYECEĞİZ”

Temel Karamollaoğlu, partinin seçim kampanyasının tanıtım simgesi olan “cepsiz ceketlerin” iki ifadesi olduğuna dikkati çekerek, “Yemeyeceğiz yedirmeyeceğiz. Biz sözümüzde sadığız. Bize emanet edilen kamu malına, yetim malına sahip çıkacağız.” diye konuştu.  Türkiye’nin ekonomide, eğitimde, dış politikada yeni bir anlayışa, yaklaşıma ve düşünceye ihtiyacı olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, farklı bir tavır sergilemekle mükellef olduklarını kaydetti.

“31 MART HAKİKATEN BİR MİLAT OLACAK”

Karamollaoğlu, “Siz şimdi 94 ruhunu hatırladıysanız ilk önce tövbe edeceksiniz ve sonra bu milletin ensesinden elinizi çekeceksiniz. Ama bu arkadaşlarımız, var olan problemleri çözemezler. Bakın kendine oy vermeyeni bile hain ilan ediyorlar. Muhalefete karşı çok ağır ithamlarda bulunuyorlar. Biz de diyoruz ki, ‘Kötü söz sahibinindir.’ Bunlara artık bir ders verme vakti geldi. 31 Mart seçimleri hakikaten bir milat olacak. Öyle gözüküyor ki bu millet 1 Nisan sabahı hükûmete bir ihtar çekecek” diyerek, seçim sabahını işaret etti.

HER İLDE, HER İLÇEDE, HER BELDEDE SEÇİME GİREN TEK PARTİYİZ

Parti olarak tüm topluma seslendiklerini aktaran Karamollaoğlu, “Geçen sefer attığımız adımdan dolayı Türkiye’de bir barış ortamı doğdu. İnsanlar bizimle konuşabileceklerini, bizim gibi düşünmeseler bile dertlerini bize açabileceklerini, çözüm arayabileceklerini gördüler. Herkese el uzatıyoruz, herkesin gönlüne dokunmaya çalışıyoruz. Herkesin derdiyle dertlenmeyi vazife biliyoruz.” ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi başkalarıyla ittifak kurmakla itham edenler şunu bilsin; Türkiye’deki bin 399 belediyenin hepsinde seçime giden tek partiyiz. Hiçbir parti bu seçimlere bu şekilde giremiyor. Her ilde, her ilçede, her beldede biz seçime giriyoruz. İstanbul’u da biz alacağız. Bu azimle, bu aşkla, bu şevkle çalışacağız. Ancak dışlamayacağız, yanlışlık yapan insanları sadece uyarmaya çalışacağız, ikaz edeceğiz ama biz her insana dokunacağız, her eli sıkacağız.”

SEVİM: BUGÜN İSTANBUL KENTSEL DÖNÜŞÜM ADI ALTINDA YERİNDEN YURDUNDAN EDİLENLERİN ŞEHRİ OLMUŞTUR

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim ise, İstanbulluların sorunlarına işaret ederek, “Bugün İstanbul bir eli kombide, bir eli battaniyede, gelecek doğalgaz faturasını düşünen annelerin şehri olmuştur. Bugün İstanbul, metrobüslerde nefes alacak bir yer arayanların şehri olmuştur. Bugün İstanbul, su faturasından korkup musluğu kısık açan ailelerin şehri olmuştur. Bugün İstanbul, köprülerin altına sığınmış, evsizlerin, sokak çocuklarının şehri olmuştur. Bugün İstanbul, kentsel dönüşüm adı altında yerinden yurdundan edilenlerin şehri olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“16 YILDIR HER ŞEYİMİZİ ALDINIZ, BİR GÖNLÜMÜZ KALDI”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı da yaptığı konuşmada Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın bir sözünü hatırlatarak, “Hocamız, ‘Her seçim önemlidir ama önümüzdeki seçim çok daha önemlidir’ derdi. Bu sözü şöyle izah edeyim, her nefes önemlidir ama bir sonraki nefes çok daha önemlidir. Bu doğrultuda 31 Mart yerel seçimlerinin önemi daha büyüktür. Tüm dünya şehirlerinin kapısı olan İstanbul’un da kapısını biz Milli Görüşçüler olarak en güzel şekilde tutmalıyız. Birileri şimdi gönül belediyeciliği diyerek yola çıkıyorlar. Ben buradan söylemek istiyorum, 16 yıldır her şeyimizi aldınız, bir gönlümüz kaldı, onu da size kaptırmayacağız” dedi.

“1 NİSAN SABAHI ‘BAY BAY HEPİNİZE’ DİYECEK BU HALK”

Saadet Partisi İstanbul İl Seçim Karargâh Merkezi Başkanı Şaban Aydın, “Seçim çalışmalarına 130 gün önceden başladık. İstanbul’umuzu 3 bölge halinde seçime hazırlıyoruz. Başkan adaylarımızla kalan 49 gün içerisinde kapı kapı gezerek davamızın amacını anlatacağız. Arazide çalışacak, maaşlı profesyonel kadrolarımız yok. Ama biliyoruz ki nice az kalabalıklar, nice çok kalabalıklara galip gelir. Halkımızı borç batağına sürüklediler. Şehirlerimizi yaşanmaz yerler haline getirdiler. Yerel seçimlerle genel seçimlerin sonuçlarını değiştiremeyeceğimizi biliyoruz, fakat nice hükümetler yerel seçimlerde yediği şefkat tokatlarıyla kaybolup gittiler. Seçimlerden sonra yani 1 Nisan sabahı ‘bay bay hepinize’ diyecek bu halk” diyerek, Saadet Partisi’nin yerel seçimler için hazırladığı yeni reklam filmine atıfta bulundu.

“ÇALIŞACAĞIZ VE KAZANACAĞIZ”

Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat, “Şu andan itibaren, durmadan, dinlenmeden, yorulmadan, kızmadan, küsmeden, darılmadan, bütün gayretimizle çalışacağız. İstanbul ve İstanbullular için çalışacağız. Çalışacağız ve kazanacağız. Üsküdar’da kazanacağız. 39 ilçede kazanacağız. Büyükşehir’de çalışacağız. Biz kazanacağız ve tüm Türkiye bizi izleyecek. Biz kazanacağız ve İstanbul Milli Görüş belediyeciliği ile yeniden dirilecek” diyerek, 31 Mart seçimlerinin önemini açıkladı.

“BEKLE BİZİ İSTANBUL”

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal Ay, salondaki kalabalığı göstererek, “İşte Milli Görüş yeniden İstanbul’da destanlar yazacak kadrolarıyla İstanbulluların karşısında. Zaferle taçlanacak, sabır sürecinin artık sonundayız. Hepimiz görüyoruz ki sokaklarda herkes bize teveccüh gösterir halde. Hepimiz görüyoruz ki yeni bir 1994 zaferi birkaç adım ötemizde. İşte bu yüzden, durmayacağız, yılmayacağız, yorulmayacağız. Bütün bir İstanbul teşkilatı olarak söylediğimiz ‘Bekle Bizi İstanbul’ sözümüzün gereğini yerine getirmek için, sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız. Ev ev dolaşacağız. Azimle, şevkle çalışacağız. Aşk ile yapacağız tüm seçim çalışmalarımızı” ifadelerini kullandı.

“DAVAMIZDAN, YOLUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Saadet Partisi Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Dr. Mikail Kabak, “Bizler biliyoruz ki erdemli olabilmenin, onurlu kalabilmenin bir ödülü yoktur, bir bedeli vardır. Bizim için en büyük ödül sizin takdirinizdir. Onun için burada olmak, burada bulunmak her türlü takdire şayandır. Sorumluluğumuzu tekrar kuşanmak zorundayız. Herkes bilsin ki davamızdan, yolumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Herkes bilsin ki bizim davamız dünyaya sığmayacak kadar büyüktür. Ümit gözyaşıdır ve emek alın teridir. İşte bu iki damlayı şakaklarımızda buluşturacak bir hizmet ortaya koyacağız” dedi.


“MESELE VATANDAŞA HİZMETKÂR OLMAKTIR”

Saadet Partisi Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş, “Yapacağımız projeleri anlatacağız. Yapmayacağımız şeyleri asla seçmene sunmayacağız. Bizler Saadet Partili belediye başkan adayları olarak sorumlu olduğumuz illerde, ilçelerde hükümdar olmayacağız. Bizler görevli olduğumuz yerlerde vatandaşlarımıza hizmetkâr olacağız. Çalışmadıktan sonra, hizmet etmedikten sonra, şehre hizmet sunmadıktan sonra kimin koltukta oturduğu önemli değil. Mesele vatandaşa hizmetkâr olmaktır” diyerek, 1 Nisan sabahını umutla belediğini söyledi.

 “ALLAH TÜM ÇALIŞMALARIMIZDA YARDIMCIMIZ OLSUN”

Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Bekir Demirkaya, “Adaylık teveccühü gerçekten ateşten bir gömlektir. İnşallah bu cepsiz ceketlerle görevini en mükemmel şekilde yapan belediye başkanları olacağız. Sorumluluklarımızı Başakşehir özelinde düşünecek olursak biz 430 bin kişiye karşı sorumluyuz demektir. Biz cepsiz ceketin de bize verdiği misyonla 5 yılın sonunda anlımız ak, belediye başkanlık dönemimizde yaptıklarımızı anlatmak istiyoruz. Bizler yapacağımız hizmetlerin sonrasında Başakşehirlilerin de mutlu olmasını istiyoruz. Allah tüm çalışmalarımızda yardımcımız olsun” dedi.
 

“HİÇBİR ZAMAN CEBİMİZ OLMADI”

Eski Ağrı Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Zeki Başaran, Milli Görüş davasına işaret ederek, “Bu camia yeryüzünün en kutlu camiasıdır. Allah lütuf etti, biz de bu cemaatin içerisindeyiz. Şimdi Saadet Partisi’nin yeni bir reklam projesi cepsiz ceket… Ama bizim 1994’te de öncesinde de hiçbir zaman cebimiz olmadı. Büyük büyük vaatler yapılabilir ama bizim tek vaadimiz var; o da Allah’ın izni ile bütün gücümüzle çalışmamızdır” diye konuştu.

HAKKIN VE ADALETİN ÇATISI SAADET PARTİSİ”

Saadet Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu, “AKP’de birçok kademede çalıştım. Birçok hatayı fark ettim, düzeltmek için elimden geleni yaptım, fakat düzeltemeyeceğimi anladım. En sonunda da kendimi hakkın ve adaletin çatısı altında, Saadet Partisi’nde buldum. Sayın Cumhurbaşkanı’na çok teşekkür ediyorum. Kendisi 16 yıldır AKP’nin belediye başkanlarından o kadar yoruldu ki, o da 94 ruhunu işaret etti. Cumhurbaşkanı’mızın da bahsettiği 94 ruhunu, tüm seçmenlerimiz oy pusulasında Saadet Partisi’nin logosu altında bulabilir” şeklinde konuştu.

“PRESTİJLİ BELEDİYELERİN MÜJDESİNİ VERİYORUZ”

Saadet Partisi Adalar Belediye Başkan Adayı Hakan Aktaş, “Türkiye’de yerel yönetimlerde bir çağı kapatıp bir çağı açan Millî Görüş belediyeciliğinin tekrardan iş başına gelmesi, milletimizin sıhhat, huzur ve selameti için artık zaruri hale gelmiştir. Şeffaf yönetimin tekrar vatandaşımızla buluşacağı, hizmetin her kesime adil bir şekilde götürüleceği, belediye imkân ve olanaklarının sadece yandaş kurum ve kişilere değil, yoksuldan yetimine, yaşlısından gencine eşit paylaşılacağı bir anlayışıyla geliyoruz. Toplumun her kesimine inanç, dil, ırk ve etnik ayrımcılığın yapılmadığı, belediyelerin herkesin tekrar ortak payda ve ev niteliğinde çatı kurum olacağı, prestijli belediyelerin müjdesini veriyoruz” diye konuştu.