Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları, Turkuaz Medya Grubu'ndan bir gazetenin kışkırtıcı manşetini 29 Ağustos Cumartesi günü basın açıklaması yaparak protesto etmiştir. Ankara İl Gençlik Kollarımız, Ankara’da medya grubunun yer aldığı bina önünde her vatandaşın anayasayla güvence altına alınmış hakkı olan izinsiz gösteri ve açıklama yapma hakkını kullanarak ve pandemi sürecinin gerektirdiği önlemler çerçevesinde maske ve mesafe kuralına uyarak bir basın açıklaması gerçekleştirmiştir. Bu basın açıklamasından sonra teşkilat mensubu arkadaşlarımız Ankara Emniyet mensupları tarafından bir ekip arabasına sıkıştırılarak emniyete götürülmüş ve yaklaşık 4 saat bekletildikten sonra da sosyal mesafeyi ihlal ettikleri gerekçesiyle kendilerine idari para cezası kesilmiştir. Arkadaşlarımızın maske ve sosyal mesafe kuralına uydukları ve herhangi bir taşkınlık yapmadıkları videolarda sabittir.


Bu bağlamda;
1. Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları mensubu arkadaşlarımız maske ve mesafe kuralına riayet ettiği ortadayken hangi gerekçe ile gözaltına alınmışlardır? Gözaltı bilginiz dâhilinde mi gerçekleşmiştir?
2. Pandemi sürecinde uygulanan maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden kişiler, mesafe kuralı ihlal edilerek ekip araçlarına istiflenip gözaltına mı alınmaktadır?
3. Arkadaşlarımız hakkında gözaltı kararının alınmasında söz konusu gazetenin de mensubu olduğu medya grubunun dahli olmuş mudur?
4. Gözaltına alınmalarını gerektirecek herhangi bir suç işlemeyen arkadaşlarımız 4 saat boyunca keyfi olarak alıkonulmuştur. Bu keyfi tutumun sorumluları hakkında gerekli idari işlem yapılacak mıdır?