AKP'nin bölünmesine dair kamuoyunda önemli tartışmalar yapılıyor. Medyanın önemli kalemlerinden ise AKP'de meydana gelecek bölünmeye ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler geliyor.

Türkiye gündeminde AKP'den ayrılanların yeni parti kurmasına dair tartışmalar sürdürülmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni parti kuracak kişiler hakkında "ümmeti parçalıyorlar" değerlendirmesi yapması ise medyanın önemli gündemi haline geldi.

Bir partiden ayrılıp ayrı bir partiye geçmeyi veya yeni bir parti kurmayı ihanet olarak görülmesine karşı çıkan Yeniçağ yazarı Fatma Çelik, AKP'nin bölünmesine ilişkin önemli bir yazı kaleme aldı.

Yeni bir parti kurmanın suç sayılmasını eleştiren Çelik, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Refah Partisi'nden ayrılıp yeni parti kurmasının ümmeti parçalamak olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni parti kurma düşüncesine ilişkin dikkat çeken yazısında Çelik'in şu ifadelere yer vermesi dikkat çekti:

"Yeni bir parti kurulmasına dair pek çok yorum yapabilirsiniz. Hatta yeni oluşumun içinden çıktığı partinin lideri olsanız bile söyleyecek pek çok sözünüz var: 'Yollarımız ayrıldı' diyebilirsiniz, mesela…

Ya da 'ayrı düştük', 'fikir uyuşmazlığı yaşadık', 'politikalarımız farklılaştı'…Hatta daha kırılgan, belki de küskün bir dille 'bizi terk ettiler' demeniz de mümkün…

Ama 'bize ihanet ettiler', 'hainler' diyebilir misiniz?

Daha ileri gidip, 'bunun bir bedeli olacağını' söyleyebilir misiniz? Bu tarz söylemler siyaset etiğine sığar mı? Daha da önemlisi demokrasi kültürüne yakışır mı? Zamanla, siyaset hayatına başlanılan partiden farklı bir yaklaşıma sahip olmak, neden 'ihanet' anlamına gelsin ki?

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÜSLUBU KUTUPLAŞTIRICI"

Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutuplaştırıcı bir siyaset tarzına sahip olduğunu belirten Çelik, ayrı parti oluşumuna giden eski AKP'lilerin hainlik ve ihanetle suçlandığını ifade etti.

Özelikle ayrı bir parti kurmayı ihanet, hainlik ve ümmetin parçalanması gibi şeklindeki değerlendirmelere karşı çıkan Çelik, "17 yıl önce Refah Partisi'nden ayrılarak AKP'yi kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Necmettin Erbakan'a ihanet mi etmişti? Ümmeti mi parçalamıştı?"dedi.

Çelik yazında parti kurmayı, ayrı bir oluşma gitmeyi, ümmetin parçalanması ve ihanet olarak değerlendirilecekse Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu suçu Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a karşı işlediğini söyledi.