Gazeteci Sabahattin Önkibar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin dikkat çeken açıklamada bulunurken Bakan Albayrak'ın AKP'den istifa edebileceğini söyledi.

Türkiye ekonomisinde kriz halinin devam etmesi gözleri ekonominin patronu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a çeviriyor.

Ekonomideki başarısız bir tablo ortaya koyması Bakan Albayrak hakkında önemli iddiaları gündeme taşıdı.

Kendisine ait Youtube kanalından Bakan Albayrak’ın ekonomideki sorunlar karşısında başarılı adımlar atamadığına dair değerlendirmelerde bulunan gazeteci Sabahattin Önkibar, Bakan Albayrak'a dair dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın ekonomideki başarısızlıklarının kendisinde oluşturduğu baskıdan ötürü istifa edeceğine yönelik iddiaların olduğunu belirten Önkibar, “Böyle bir durumda Albayrak’ın gurur meselesi yapıp AKP’den istifa edeceği bile söyleniyor ancak ben buna pek ihtimal vermiyorum. Zira Albayrak, birçok sırra sahip bir isim. Muhtemelen gönlünü alma babında başka bir bakanlık verilecektir. Albayrak’ın yerine Mahfi Eğilmez’in dahi yoklandığını öğrendim ama hiçbiri bu kaotik tabloda görev üstlenmek istemiyor” dedi.

Öte yandan kulislerde geçen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Bakan Berat Albayrak'ın başarısızlığından ciddi rahatsızlık duyduğu söyleniyor.