Geçtiğimiz Pazar günü Afyonkarahisar mitingine katılan Erdoğan'ın şehre gelişi öncesi muhalefet adaylarının afişleri sansürlendi.7 katlı binanın duvarına asılan dev İYİ Parti reklamı ile başkan adayı Koçak'ın afişleri de mavi bir branda ile örtüldü.

İKTİDARIN AFİŞLERİ AÇIK KALDI
Muhalefet partilerin afişleri kapatılırken, AKP'li adayların reklamı açık kaldı.

Sansür uygulanan ve afişlerinin üzeri örtülen İYİ Parti Belediye Başkan adayı Mahmut Koçak, “Bizim millete olan sevdamız posterlerle değil, gönüllerle tescillenmiş bir sevdadır. Güvenlik güçlerimizle bizi karşı karşıya getirmek isteyenlerin tahriklerine kapılmayız. Devlet bizim, vatan bizim, millet bizim'' dedi.
İYİ Parti Afyon teşkilatı da sansür girişimine sosyal medya üzerinden tepki verdi ve “Cevabı sandıkta vereceğiz. Allah tek büyük ve adalet sahibidir. Sabretmek, hoş görmek bize düşer. Afyon İYİ olacak” mesajları paylaştı. Vatandaş ise yapılan harekete tepkisini, “Afişlerin kapatılması büyük haksızlık. Seçim bir yarıştır. Seçim çalışmalarının da adaletli bir şekilde yapılması gerekir. Cumhurbaşkanı'na yanlı görünebilmek için yapılan bu hareketi, afiş karartmasını kınıyoruz” şeklinde gösterdi