Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ‘Büyük Kongre’ öncesi son ‘genel idare kurulu, il başkanları ve il müfettişleri toplantısı’nda konuştu…

İktidarın Suriye’deki tutumunu eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Esad’la masaya oturmam diyorsun, Esad’ın yaptığı zulmün 100 mislini yapan Amerika ile oturuyorsun. Filistinlileri ezen İsrail’le ne işin var? ‘İsrail bir terör devletidir’ diyorsunuz, ama İsrail’in önünü açacak her adımı atıyorsunuz. Ortadoğu böyle huzura kavuşmaz, başka bir anlayışa ihtiyaç var” dedi.

ABD OLDUĞU SÜRECE SURİYE’YE HUZUR GELMEZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Adalet problemli, ekonomi problemli. Irak politikası yanlıştı başta. Milli Görüş gömleğini çıkardıktan sonra doğru yapman beklenemezdi zaten. Neymiş ‘Saddam’da nükleer varmış.’ Sonra onlar çark etti. Ama zulmettiler, biz de o zulme destek vermeye devam ettik. Arkasından Suriye geldi. ABD, Suriye probleminin çözümünde bir unsur olduğu müddetçe Suriye’de huzur olmaz. Amerika ile huzur yan yana gelemeyen iki mefhumdur” dedi.

Saadet Partisi, Genel İdare Kurulu İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Meyra Place Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yapılan Büyük Kongre öncesi teşkilatlara yapılması gerekenleri sıraladı. Yapılacak kongrenin iktidara yürüyüş mahiyetinde olmasını arzu ettiklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Hem ülkemizde hem dünyada çok çeşitli, çok önemli değişiklikler meydana geliyor. Geçmişe bir göz attığımız zaman AK Parti iktidarının dünlerinden bugüne kadar o kadar çok şey değişti ki, hakikaten bu kadar sürede bu kadar hadiseler nasıl meydana geldi? Ülkemiz nasıl değişti? İktidara gelirken bu arkadaşlarımızın önde tuttukları değerler nasıl aşındı? Savrulur bir hale geldiler adeta. Bir rüzgâr esiyor, biz o rüzgâr karşısında ayakta kalmakta zorlanıyoruz ülke olarak” dedi.

ŞİMDİ DE ONUN HOŞUNA GİTMEYEN ŞİİRLER OKUYANLAR İÇERİ TIKILIYOR!

Memleketin problemlerinin belli olduğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, “Adalet adeta bir numaralı meselemiz. İktidarda bulunan partinin de isminin ilk kelimesi. Adalet ve Kalkınma… Bu iki mefhum da maalesef iyice aşındırıldı. Artık adalet bir kişinin iki dudağı arasında. Onun söylediği icra ediliyor. Fikir ve düşünce hürriyetine her şeyden daha fazla önem veren Cumhurbaşkanı, okuduğu bir şiirden dolayı hapse girmiş, bundan dolayı adalet duygusunu iyice özümsemiş, benimsemişti. Hep adaletten bahsediyordu. Şimdi de adaletten bahsediliyor ama onun o zaman terennüm ettiği adaletten bugün eser kalmadı. Şimdi de onun hoşuna gitmeyen şiirleri okuyanlar hemen hapse tıkılıyor. Farklı fikirde olanlar, kendi fikir ve düşüncelerini terennüm etmekte endişe duyuyorlar. Israrla söylüyorum; adalet, sizin hasmınıza gösterdiğiniz adalet duygusuyla ölçülür. Siz hasmınızı acımasızca temel adalet kurallarını bir kenara iterek ezmeye kalkarsanız orda adaletten bahsedilmez” diye konuştu.

DİKTA REJİMLERİ AYAKTA KALAMAZ

Adaletin tesis edilmesinin kucaklaşmayı gerektirdiğinin altını çizen Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Farklı fikirde olan, farklı kanaatlerde olan, zıt inançlara sahip olanlarla bir ülkede huzur içerisinde yaşayabilmeli. Fikirlerini ve düşüncelerini şiddete başvurmadan ifade edebilmeliler. İşte son olarak Sayın Kaftancıoğlu hakkında geçmişte söylediği birkaç şeyden dolayı ağır bir ceza geldi. Buna sevinenler, alkışlayanlar var. Peki onu sevenler, onu alkışlayanlar ne olacak? Kendileri şu anda mağdur olan yüz binlerce KHK mağduru var. Bunlar ne olacak? Kim bunların haklarını koruyacak? Fikir hürriyeti muhalefeti tenkit etme hürriyeti değildir. Fikir hürriyeti yanlış yapan iktidarı tenkit ettiğinde ortaya çıktığı zaman vardır. Yoksa yoktur. ‘Susun’ demek fikir hürriyeti, inanç hürriyeti, demokrasi değildir. Önce bunu anlamak mecburiyetinde bu arkadaşlar. Herkes bilmeli ki hiçbir zaman dikta rejimleri uzun süre ayakta kalamamıştır. Hele Türkiye gibi bir ülkede bundan sonra dikta gibi rejimler ayakta kalamaz. Bunu herkes bilmeli.”

MEŞRU ZEMİNE DÖNMEDİKÇE BU GİDİŞATI ÖNLEYEMEZSİNİZ

Belediyelerde birtakım değişiklikler meydana geldiğine dikkat çekerek 31 Mart yerel seçim sonuçlarına atıfta bulunan Karamollaoğlu, “Bu neyi gösteriyor? Bu halkın artık bu gidişata razı olmadığını gösteriyor. Geçmişte tek başına geldi AK Parti iktidarı. Hiç kimseye Türkiye Cumhuriyeti tarihinde nasip olmayan bir süreyi bu millet AK Parti iktidarına tanıdı. Ama artık yoruldular. Metal yorgunluğundan bahsediyorlardı. Metal yorgunluğu var diye kendilerini de içerde tenkit ediyorlar veya onların kamuoyunda iyi bir şekilde temsil etmediklerini düşündüklerini uzaklaştırdılar. Kendi belediyelerinden, kendi teşkilatlarından uzaklaştırdılar. Kendi içlerinde bir mağdurlar ordusu meydana getirdiler. Bundan dolayı da şimdi de çatır çatır çatlıyor AK Parti. Önleyemezsiniz. Meşru zemine dönmedikçe bu gidişatı önleyemezsiniz” diye konuştu.

ABD OLDUĞU SÜRECE SURİYE’YE HUZUR GELMEZ

AK Parti’nin politikalarının hepsinin problemli olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Adalet problemli, ekonomi problemli. Dış politikada nerede olduğumuz belli değil. Irak politikası yanlıştı başta. Şimdi Milli Görüş gömleğini çıkardıktan sonra doğru yapman beklenemezdi zaten. Bütün dünyayı Amerika aldattı. Neymiş ‘Saddam’da nükleer varmış.’ Sonra onlar çark etti. ‘Hata etmişiz, silahları yokmuş’ dediler. Ama zulmettiler, biz de o zulme destek vermeye devam ettik. Arkasından Suriye geldi. ABD, Suriye probleminin çözümünde bir unsur olduğu müddetçe Suriye’de huzur olmaz. Amerika ile huzur yan yana gelemeyen iki mefhumdur. Amerika sadece Suriye’de değil, Güney Amerika’da da, Afrika’da da, Asya’da da her yerde bu zulmü işliyor” dedi

ESAD’LA MASAYA OTURMUYORSUN AMA 100 KATI ZULÜM YAPAN ABD İLE OTURUYORSUN

“Güvenli Bölge oluşurken bu arkadaşlar başka türküler söylüyordu, başka beklentileri vardı” diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Ama sonunda ne oldu? Hiç de kendi beklentilerine imkân verecek bir anlaşma yapmadılar. Amerika ile konuşurken Amerikalılar İngilizceyi herkesin anlayacağı bir şekilde mi konuşuyor? Yoksa başka bir şekilde mi konuşuyor bu arkadaşlarla müzakereler yapılırken? Birbirlerini anlamıyorlar. ‘Anlaştık’ diye çıkıyorlar. Birisi bir şey anlatıyor, diğer başka bir şey anlatıyor. Buna rağmen Amerikalılar geldiler, Meclis’in izni olmadan üs kurdular şimdi. 2003 yılında buna izin verilmemişti. Meclis izin vermemişti. Şimdi verdiler. Nasıl düzelteceksiniz şimdi? ‘Ben Esad’la masaya oturmam.’ Sen Esad’ın yaptığı zulmün 100 mislini yapan Amerika ile oturuyorsun. Filistinlileri ezen İsrail’le ne işin var? ‘İsrail bir terör devletidir’ diyorsunuz ‘one minute’ diyorsunuz ama İsrail’in önünü açacak her adımı atıyorsunuz. Ortadoğu böyle huzura kavuşmaz, başka bir anlayışa ihtiyaç var.”

TÜRKİYE’NİN NORMALLEŞMEYE İHTİYACI VAR

Türkiye’nin bir normalleşme dönemine ihtiyacı olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, “Siz Cumartesi Anneleri’ni bir kenara attınız, onların sesine hiç kulak kabartmadınız, şimdi HDP önünde bekleyen anneleri her gün televizyonlardan indirmiyorsunuz. Arkadaş biz terörün her çeşidine karşıyız. Teröre geçit vermeyecek tek anlayış da Milli Görüş’tür kanaatindeyim. Biz geçmişte olduğu gibi ne FETÖ yanlısı olduk ne de teröre herhangi bir şekilde destek verdik. Biz her zaman mazlumun yanında, zalimin de karşısındayız. Türkiye’de ve huzur ve barış ancak Milli Görüş zihniyetinin iktidara gelmesiyle olur. Biz inançlı insanlarız. Biz cincilerle uğraşanlarla bir olamayız. Biz kefen bezi satamayız. Bunu herkes bilsin. Biz İslamcı değil, biz Müslümanız. Bu inancımızdan da taviz vermemeye kararlıyız. Biz inancımızın hâkim olmasının bu memlekette adaletin hakim olması manasına geldiğini herkesten iyi biliyoruz” diye konuştu.

REZİLLİKLERE KÖR VE SAĞIR OLANLAR TV5’E CEZA KESİYOR

Karamollaoğlu, RTÜK’ün TV5’e ceza kesmesine ise şu sözlerle tepki gösterdi: “RTÜK televizyon ekranlarındaki onca iğrenç dizi ve programlara sesini çıkarmazken Pelikan dendiği için TV5’e ceza kesiyor. İktidarın içerisine düştüğü acziyeti buradan görebilirsiniz. Bu RTÜK, gözleri gör kulakları sağır duymuyor hiçbir rezilliği. Ama Pelikan’dan rahatsız oluyor. Allah size akıl fikir versin. Asli görevinizi yapmasanız bunun hesabını veremezsiniz.”

 MEŞRU ZEMİNE DÖNMEDİKÇE BU GİDİŞATI ÖNLEYEMEZSİNİZ

31 Mart yerel seçim sonuçlarına atıfta bulunan Karamollaoğlu, “Bu neyi gösteriyor? Bu halkın artık bu gidişata razı olmadığını gösteriyor” dedi.

Karamollaoğlu, “Geçmişte tek başına geldi AK Parti iktidarı. Hiç kimseye Türkiye Cumhuriyeti tarihinde nasip olmayan bir süreyi bu millet AK Parti iktidarına tanıdı. Ama artık yoruldular. Kendi içlerinde bir mağdurlar ordusu meydana getirdiler. Bundan dolayı da şimdi de çatır çatır çatlıyor AK Parti. Önleyemezsiniz. Meşru zemine dönmedikçe bu gidişatı önleyemezsiniz” diye konuştu.

 Hasmımızın da güvenliği bizim düşüncemizin iktidar olmasına bağlıdır

Yapılacak Büyük Kongre’den itibaren yapılması gerekenleri de teşkilatlara aktaran Karamollaoğlu şu maddeleri sıraladı:

* Bu ülkede ve dünyada Hakk’ın hakim olması için bütün gücümüzle çalışacağız.

* BİZ hayırhah bir anlayışa sahibiz. Hasmımızın da güvenliği bizim düşüncemizin iktidar olmasına bağlıdır.

* KAFAMIZI kuma gömemeyiz. Gözlerimizi açmak, kafamızı kumdan çıkarmak zorundayız.

* BİZ yeri geldiğinde çadırı kurup orada da hizmet edecek bir anlayışa sahibiz. Binalar bizim için kutsal değil.

* BU kongre iktidara yürüyüşün kongresi olacak.

Kaynak:  Milli Gazete/ Bünyamin Güler