MHP'de 'Cemal Enginyurt' istifası

MHP’nin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’u “kesin ihraç istemiyle” disipline sevk etmesinin ardından MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, "Partisinden atsalar dahi gönlünden MHP'liliği atamazlar" dedi.

MHP’nin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’u “kesin ihraç istemiyle” disipline sevk etmesinin ardından MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye fındık üreticisinin sorunları üzerinden “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” sözlerini kullanmasının ardından partisinden “kesin ihraç istemiyle” disipline sevk edilmişti. Enginyurt’unpartiden ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine tepki gösteren MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz, Enginyurt ve kendisinin partisinde kalacağını söyleyerek, "Vekilimiz çocukluğunden beri ülkücüdür. Partisinden atsalar dahi gönlünden MHP'liliği atamazlar. Bizim de öyle" diye konuştu.

Cemal Enginyurt, son olarak Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AKP'yi eleştirmiş, AKP’nin MHP’yi yok saydığını dile getirmişti.

"Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz" diyen Enginyurt, "Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Enginyurt'un açıklamasında şunları söylemişti:

“Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?”

MHP, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AKP'yi eleştiren Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'u kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmişti.

Kaynak Birgün