İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı'nda gündemin öne çıkan meseleleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti lideri Akşener, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a döviz endeksli TL mevduat hesabı tepkisi gösterdi. Akşener,  "Çocuk mu kandırıyorsun Sayın Erdoğan? Madem kur farkını, yani gizli faizi ödeyecektin bugüne kadar faizle bu kadar oynayıp döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün? Madem adına faiz demeden faiz ödeyecektin sanayicimizden esnafımıza bu çileyi neden yaşattın?" dedi.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bizim siyaset anlayışımıza göre, muhalefet, iktidarın gözü-kulağıdır. İktidarlar, milletin ne yaşadığını görmek ne derdi var bilmek zorundadır. Ama, zaman zaman bunu ıskalayabilirler. İşte o noktada devreye muhalefet girer.

Şunu yanlış yaptın. Burada şöyle bir hata var der. İktidara, eksiklerini gösterir çözüm önerilerini söyler. Muhalefetin görevi millet adına iktidarı denetlemek yoldan çıktığında da, gerekli uyarıları yapmaktır. Nitekim bu anlayış doğrultusunda kurulduğumuz günden bu yana birçok konuda milletin menfaatine olduğunu gördüğümüz çok sayıda öneri sunduk. Bazılarını duymazdan geldiler. Bazılarını da kısmen de olsa yaptılar milletimize faydası oldu. Bunun son örneğini asgari ücret çalışmalarında yaşadık. Asgari ücret konusunda da her zamanki gibi, arkadaşlarımız çalıştı. Ülkemizin şartlarını göz önüne alarak, önerimizi geliştirdik, iktidarla paylaştık.

Dedik ki asgari ücreti 4 bin lira yapın. Devlet eliyle 555 lira vergi muafiyeti sağlayıp işverenin yükünün bir kısmını da omuzlayın. Sonuçta ne oldu? Asgari ücret, 4253 lira oldu. İşveren maliyetinin, 450 liralık kısmını da devlet üstlendi. İşçilerimiz de zam oranını olumlu buldu. Yani İYİ Parti’nin makul siyaset anlayışı sayesinde kazanan milletimiz oldu.

Demek ki neymiş. Muhalefete kulak verildiğinde, kıyamet kopmuyormuş. Demek ki neymiş muhalefete kulak verildiğinde iyi şeyler oluyormuş. Hep söylediğim gibi bizim çözümlerimiz, projelerimiz miri maldır. Alsınlar kullansınlar. Yeter ki milletimize faydası olsun. Yalnız milletimizin bu kazancının, ne kadar süreceğinden endişe duyuyoruz. Bu yüzden bazı önemli itiraz noktalarımız ve bazı tamamlayıcı önerilerimiz var.

Şimdi bu arkadaşlar belli ki farkında değiller ama kendi elleriyle yol açtıkları yüksek enflasyon yüzünden açıklanan asgari ücret artışı 4 ayda eriyecek. O yüzden biz, İYİ Parti olarak üç ayda bir asgari ücrete güncelleme yapılmasını ve çalışanımızın emeğinin enflasyona karşı korunmasını öneriyoruz. Ayrıca daha önce söyledim, şimdi de tekrar ediyorum. Verimliliği arttırmadan yapılan enflasyon sarmalı neticesinde gelen ücret artışları refahı arttırmaz.

Üstelik hane halkı özel sektör, ve kamunun mali dengelerinde de bozulmaya neden olur. İktidarın izlediği mevcut yol çok kısa bir süre içinde enflasyonu arttırarak asgari ücret zamlarını eritir. Buradan iktidardakilere seslenmek istiyorum. Eğer gerçekten bir refah artışı sağlamak istiyorsanız işe hayat pahalılığını azaltmakla yani enflasyonu düşürmekle başlayın. Eğer gerçekten bu millete nefes aldırmak istiyorsanız. İşe ilçe ziyaretlerimde kulağıma, 15 gündür yemek pişiremedim diye fısıldayan kadınları dinleyerek başlayın. Şükür fakirin ekmeğidir diyerek sabreden Anadolu insanını görerek başlayın. Siftah yapmadım diyen esnaf sayısını dikkate alarak başlayın. Mesela işe her hafta, bu çatı altında ağırladığımız milletimizin sesini duyarak başlayın.