İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de haftalık İYİ Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Akşener iktidarın ekonomi hatalarına dikkat çekerek, "Onları niye açlığa, yokluğa mahkum ediyorsun?" dedi.

Konuşmasında parlamenter sistem vurgusu yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "Milletimizin sorununu çözdün çözdün, çözemedin koltuk gidiyor haberin olsun. İYİ Parti güldür güldür geliyor, gittiğimiz her yerde millet bizi çağırıyor. Ortaklarınla sürdüğün sefaya son vermeye geliyoruz. Artık sefa sürme devri bitti. Sıkı dur Erdoğan, başbakan geliyor." ifadelerini konuştu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin doğalgazı Almanya ve Bulgaristan'dan daha pahalı aldığını savunarak, "Doğalgazda Rusya'ya daha bağımlı hale gelen biziz. Hayırdır Sayın Erdoğan, biz bu doğalgazı Putin ile kankalığına rağmen niye bu kadar pahalı alıyoruz? Biz bu dost kazığını niye yiyoruz?" diye sordu.

BASKETBOL YERİNE SUDOKU ÇÖZMENİ TAVSİYE EDERİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayı eleştirerek konuşmasına başlayan Akşener, "Sayın Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Erdoğan, 'Muhalefet Türkiye'nin bu salgın sürecini daha başarılı geçirmesini sağlayacak tek bir teklif getirmedi' dedi. Belli ki artık sürmenaj olmuş durumdasın, partin gibi tükenmişlik sendromu yaşıyorsun. 11 Şubat 2020'de olası bir salgında gereken önlemleri aldınız mı, aşı çalışmanız var mı sorularını kim sordu? 2 hafta karantina ilan edin diye kim uyardı? Meclis'te küçük ortağınla reddettiğiniz, kapanmak zorunda kalan işletmeler için destek önerilerini kim getirdi? 28 Nisan 2021'de kapandığımız dönemde mücbir sebep ilan ederek vergi ve kredi ödemelerini 1 ay uzatın, icra takipleri dursun, elektrik fatura ödemelerini 6 aya yayın, hane başına 500 lira, esnafa 10 bin lira faizsiz kredi verin diyen kimdi? Liste daha uzuyor. Sayın Erdoğan bunları hatırlamakta güçlük çekiyor. B vitaminini ihmal etmemesini, basketbol oynaması yerine sudoku çözmesini tavsiye ediyorum" dedi.

BİZ BU DOST KAZIĞINI NİYE YİYORUZ?

Küresel ölçekte yaşanan enerji krizine değinen Akşener, Türkiye'nin doğalgazı diğer ülkelere göre daha pahalı aldığını savundu. Akşener, "Piyasalar ve üretim sektörü daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor. Enerji üreticileri ve hammadde talebiyle bir kriz yaşanıyor. Almanya, Bulgaristan Türkiye'den yüzde 40, yüzde 50 daha ucuza doğalgaz alıyor. Bu ülkeler Türkiye'den daha mı zengin, Rusya ile ilişkileri daha mı iyi? Nükleer enerjiyi de, S400'leri alan da, doğalgaz borularını geçir diyen de biziz. Doğalgazda Rusya'ya daha bağımlı hale gelen biziz. Hayırdır Sayın Erdoğan, biz bu doğalgazı Putin ile kankalığına rağmen niye bu kadar pahalı alıyoruz? Biz bu dost kazığını niye yiyoruz?" diye sordu.

RANT SEVDASINA, GAYRİMİLLİLİĞE, ZİLLETLİĞE BAKAR MISINIZ?

Akşener, "Milletimize ettiğin bu kötülükler sana belli ki yetmiyor. Şimdi de ülkemizin çok önemli iki kurumu olan Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ı yandaşlarına, küresel sermayeye ve faiz lobisine peşkeş çekmeye kalkıyorsun. Sayın Erdoğan BOTAŞ’ı 3 ayrı şirkete bölüp iki şirketin hisselerini yaranmak istediği yabancı sermayeye satmak istiyor. Rant sevdasına, gayrimilliliğe, zilletliğe bakar mısınız?" ifadelerini kullandı.

"Yenilenebilir enerjiye yatırım yapalım diyoruz ama iktidar oralı bile olmuyordu ki, Paris İklim Anlaşması Meclisimizde onaylandı" diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz imzalayın dediğimizde, 'Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerimizi hedef alacaklar, Türkiye daha zor durumda kalacak' demişlerdi. Sayın Erdoğan'ın etrafa şirin gözükmesi gerekiyordu o da böyle bir adım attı."

Akşener'in açıklamaları şöyle:
 

Yenilenebilir enerjiye yatırım yapalım diyoruz ama iktidar oralı bile olmuyordu ki, Paris İklim Anlaşması Meclisimizde onaylandı.

Biz imzalayın dediğimizde, 'Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerimizi hedef alacaklar, Türkiye daha zor durumda kalacak' demişlerdi. Sayın Erdoğan'ın etrafa şirin gözükmesi gerekiyordu o da böyle bir adım attı.

İlk sandıkta sayın Erdoğan ve bu ucube sistemi gidecek. Milletimizden yetkiyi alacağız ve milletimiz iyileşecek.

Bizim için Türkiye'nin doğasını koruyarak kalkınması mümkün.

Bir yanda 5-10 maaşlı danışmanlar diğer yanda günde 20 lirayla geçinmeye çalışan esnafımız, gençlerimiz ve emeklilerimiz. Yazıklar olsun.

Adıyaman'da karşılaştığım vatandaşlarımızın iktidara bazı soruları oldu. Hükümetin haberi var mı bu zamlardan diye soruyor.

Tütüncü kardeşim, 'Tütünü yasakladılar biz şimdi nasıl yaşayacağız, neyle geçineceğiz? Biraz fazla ekene hapis cezası veriliyor. Siz iktidar olunca bunları kaldıracak mısınız?' diyor.

Sayın Erdoğan sen bu çiftçiden, üreticiden ne istiyorsun? Onları niye açlığa, yokluğa mahkum ediyorsun? Bu soruların muhatabı sensin.

Öyle ucube bir sistemle karşı karşıyayız ki; Bugün Sayın Erdoğan, sadece Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmiyor. Aslında onu da yönetemiyor da, hadi neyse… Kendisi aynı zamanda; Varlık Fonu’nun başı olarak; Ziraat Bankasını, HalkBank’ı, Vakıfbank’ı da yönetiyor. Borsa İstanbul’u da yönetiyor. Botaş’ı, Etimaden’i de yönetiyor. Türk Hava Yolları’nı, Turkcell’i ve Türk Telekom’u da yönetiyor.

Kendisi kumara karşı ama, Şans Oyunlarını da, At Yarışlarını da, o yönetiyor. Şeker fabrikalarına gıcığı var, Çay üreticilerine de düşman ama; Türk Şeker’i de, Çay-Kur’u da, o yönetiyor. Hatta ekonomiden gram anlamıyor ama; İstanbul Finans Merkezi’ni de, yine o yönetiyor.

Evet maalesef, tüm bu kurumların imza yetkilisi, Sayın Erdoğan. Şimdi de, tüm bunlar yetmemiş olacak ki, özel sektöre el attı. Organize Sanayi Bölgelerini de, kendine bağlamak istiyor.

Çünkü, ülkemizde işleyen ve çalışabilen, bir tek OSB’ler kalmıştı; onları da kendine bağlayıp, kurutursa, rahat edecek. OSB'ler sen ve yandaşların bu işin içinde olmadığı için başarılı oldular. Biliyorsunuz, Organize Sanayi Bölgelerine yönelik, bir yasa tasarısı var.

Bu yasa tasarısında, OSB yönetiminin, kamuya bırakılması gibi, bir durum söz konusu. Bugün, Sayın Erdoğan’ın çelişkilerle dolu zihin dünyasında, adeta bir yolculuk yapıyoruz…

Çünkü kendisi, bir yandan, devletin stratejik kurumlarını, özelleştirme adı altında, satıp savarken; Diğer yandan da, tüm zorluklara rağmen, azimle ve inatla üreten sanayicimize, çökmeye çalışıyor. Arkadaş başarıya düşman… Nerede bir başarı varsa, gidip çöküyor. Başarılı olan, devletin kurumuysa, satıyor. Başarılı olan, özel sektörse, gidip tepesine çöküyor. Gerçekten çok enteresan…

Organize sanayi bölgelerini de kendine bağlamak istiyor. Onları da bağlayıp kurutursa rahat edecek. Bu arkadaş başarıya düşman. Nerede başarı varsa üzerine çöküyor.

Biz ne yapacağız? İYİ Parti olarak iyi bir sanayi politikası uygulayacağız. İşbirliği, Yatay Politikalar, İnovasyon ve İlericilik. İşbirliği kavramı ile kurumların, firmaların, farklı sektörlerin tüm bileşenlerin uyum halinde çalışmasını kastediyoruz.

İYİ Parti artık Türkiye'nin defacto iktidar partisidir. Onlar milletin içine çıkamazken biz milletimizle omuz omuzayız. Onlar hamasetle vakit öldürürken biz projelerimizle geliyoruz. Canla başla çalışıyoruz, ayakkabılarımızı eskitiyoruz.