Bir dönem AKP’ye de anketler yapan ancak son dönemde Saadet Partisi ve yeni partilere daha yakın bir çizgide gözüken MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Seçmen daha çok Ahmet Davutoğlu’nun partisini ve Ali Babacan’ın kuracağı partiyi bekliyor” yorumunda bulundu.

Bizim TV YouTube kanalında Lale Özan Arslan’ın sorularını yanıtlayan Kulat, aralık ayındaki araştırma sonuçları için “AK Parti’de dramatik bir düşüş var, ifadesini kullanmıştım. Başkaları tarafından yapılan kamuoyu araştırmalar da AK Parti’nin araştırmaları da o rakamlara yakın çıkıyor” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın bugün itibarıyla yüzde 50+1’i bulmasını kendi eliyle zorlaştırdığını söyleyen Kulat, “Kurulan yeni partiler, AK Parti tabanından oy alacak. AK Parti bu iki partiyi de karşısına almış durumda. Eğer şartlar böyle devam ederse Cumhurbaşkanlığı Seçimi millet ittifakının tarafına geçmiş görünüyor. MHP ile AK Parti’nin toplamı 50+1 etmiyor artık” ifadesini kullanıyor.

“Hükümetin olumlu icraatları bile toplumun bir kısmında inandırıcı bulunmuyor” diyen Kulat, sözlerine şöyle devam ediyor:

Devamı için buraya tıklayınız.