Saadet Partisi'nde parti içi vesayet var gerekçesiyle Milli Görüş siyasetini bırakan Numan Kurtulmuş, bugün AKP'deki lider sultasına ses çıkartamıyor.

Türkiye'de son dönemlerde tartışılan konuların başında lider oligarşisi üzerinden AKP'ye yönelik yapılan eleştiriler gündemdeki yerini koruyor.

Milli Görüş'ün siyasi partilerinde lider sultası olduğu iddiasıyla Milli Görüş'ten ayrılarak AKP'yi kuran Recep Tayyip Erdoğan, 2001 yılındaki AKP'nin tanıtım ve kuruluş toplantısında 'ortak aklın' önemine dair bir konuşma yapmıştı.

Milli Görüş gömleğini çıkardığını söyleyerek AKP'yi kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2001 yılındaki AKP'nin kuruluş toplantısında şu ifadelere yer vermişti:

"Değerli dostlar, bugün önemli bir gün. Bugün Türk siyaset hayatına lider oligarşisinin çöktüğü gün olarak tekelci bir anlayışa dayanan liderlik anlayışının yerine kolektif aklın temsilcisi olan bir anlayışın yerleştiği gün olarak geçecek.

Bugün, Türk siyaset tarihine parti içi demokrasi geleneğinin yalnızca bir kuru temenni olarak değil, aynı zamanda da bir zihniyet değişikliği ve zorlayıcı tüzük kuralları biçiminde egemen olduğu gün olarak geçecek.

Bugün, Türk siyaset tarihinde her yönüyle şeffaf, seçmenin sorgulamasına ve denetimine açık yepyeni bir siyasal örgütlenme modelinin kurulduğu gün olarak geçecek.
Bugün, Türk siyaset tarihine, hizmete sevdalı insanların kurduğu AK Parti'nin doğum günü olarak geçecek.

Kutlu olsun

Ve bu günden sonra Türkiye’mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın siyasi anlayışını parti içi vesayet olarak değerlendirerek eleştiren ve ardından bu gerekçelerle AKP'yi kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AKP'deki siyasi tutum ve eylemleri ise otoriter bir lider görüntüsü verdiğine yönelik eleştirilere neden oluyor.

KURTULMUŞ AKP'DEKİ ERDOĞAN VESAYETİNE NEDEN SES ÇIKARTAMIYOR?

Milli Görüş'ten ayrılan ve AKP’yi kuran yöneticilerce geçmişte Milli Görüş'e yönelik parti içi vesayet olduğuna dair eleştiri yapılırken AKP'de oluşan otoriter eğilimlere yönelik eleştiri yapılmaması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Geçmişte Saadet Partisi'nde parti içi vesayet olduğu gerekçesiyle eleştiri yapanların başında ise bugün AKP'de siyaset yapan Saadet Partisi'nin eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş gelmekteydi.

Saadet Partisi'nde vesayet olduğunu iddia ederek Milli Görüş siyasetini bırakan ve bugünün AKP'lisi Kurtulmuş’un AKP'deki lider sultasına dayalı ve otoriter eğilimli yönetim anlayışını eleştirememesi ise tutarsızlık olarak değerlendiriliyor.

Kurtulmuş'un geçmişteki iddialı açıklamaları bugünkü siyasi düşüncesiyle çeliştiği ifade edilirken AKP'de ortaya çıkan 'tek adam'anlayışına ses çıkaramaması ve Saadet Partisi'ne yönelik parti içi vesayet olduğuna yönelik eleştirileri ise tutarsızlık olarak görüldü.

Kaynak: Milli Gazete