Kesin olmayan saha sonuçlarına göre Ersin Tatar kuzey kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 5'inci Cumhurbaşkanı oldu.

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçimi oy verme süreci saat 18.00’de tamamlandı ve sayıma başlandı. Ersin Tatar ile Mustafa Akıncı’nın yarıştığı seçim için kurulan 738 sandıktan çıkan sonuç belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sitesindeki verilere göre 738 sandık sonucuna göre UBP adayı Ersin Tatar yüzde 51.7, Mustafa Akıncı ise yüzde 48.3 oy aldı. Seçim sonuçlarına göre UBP'nin adayı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı seçildi.

Kuzey Kıbrıs'ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy verme işlemi sona erdi. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 18.00'de tamamlandı ve oy sayımına başlandı.

Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Ersin Tatar seçim yarışını önde tamamladı. Ersin Tatar yüzde 51.74, Mustafa Akıncı ise yüzde 48.26 oy aldı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yarıştı.

11 Ekim'de yapılan seçimin ilk turunu Tatar oyların yüzde 32,34'ünü alarak birinci, Akıncı ise yüzde 29,80'ini alarak ikinci sırada tamamladı.

Kuzey Kıbrıs'ta radyo ve televizyonlar ile her türlü yayın organında seçim ve sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması, yayın yasağının sona ereceği saat 19.00'dan itibaren serbest olacak.

Kıbrıs Türk halkı, 1974'ten bu yana 10'uncu kez cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gitti.

ERDOĞAN’DAN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar'ı kutladı. Erdoğan, KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ı sosyal medya hesabından tebrik etti.

Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için gereken her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir.”

Ayrıntılar geliyor...