Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK’lıların yaşadığı zulmü herkesin duyması için çabalayacaklarını söyledi.
15 Temmuz’un ardından Olaganüstü Hal (OHAL) kararnameleriyle yapılan haksızlıklar raporlaştırıldı.
Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Mağdurlar İçin Adalet Platformu’ndan Doç. Bayram Erzurumluoğlu ‘OHAL’in Toplumsal Maliyetleri’ adlı bir rapor hazırladı. Raporun detayları Gergerlioğlu’nun Youtube kanalından yapılan canlı yayınla kamuoyuyla paylaşılıyor.

20 Temmuz 2019 ve 9 Eylül 20119 tarihleri arasında hazırlanan rapor, Türkiye’nin…
3 bin 700 yıl öncesine döndük: Babasının oğlu olduğu için TSK’dan ihraç edildi

Astsubay Yavuz Çetin, TSK’dan ihraç nedenini açıkladı: “Babanı sevmezdik seni de sevmeyiz denilerek ihraç edildim.”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Çetin’in ordudan atılma sebebi babasının rütbelerinin alınmış olması gösterildi. Yavuz Çetin’e tebliğ edilen ihraç yazısında, hakkında edinilen bilgi olarak, kendisi gibi astsubay olan babası Erdal Çetin’in rütbesinin bakanlık kararıyla geri alındığı ifadeleri yer alıyor.
Belgede, Yavuz Çetin hakkında herhangi başka bir suçlama yer almıyor. Çetin’in tebliğ kararını sosyal medya hesabından paylaşan, insan hakları aktivisti ve HDP’li Milletvekili Ömer Gergerlioğlu, 3 bin 700 yıl önce yaşayan Hititlere ait kanunlarını hatırlattı.

SOYKIRIM DEĞİL DE NEDİR?

Anadolu’da M.Ö 16 yüzyılda yaşayan Hititlerin kanunlarına göre, bir bireyin işlediği suç yüzünden ailesi de yargılanıyordu. Bu kanunlara atıfta bulunan Gergerlioğlu Mili Savunma Bakanlığını etiketleyerek, ”M.Ö 16 yy’da Hititlerde aileden biri cezalandırılırken diğer bireyler de cezalandırılıyordu. 21.yy Türkiye’de de aynı şey oluyor. soykırım değil de nedir? diye sordu.

“BABANI SEVMEZDİK, SENİ SEVMİYORUZ DENİLEREK İHRAÇ EDİLDİM”

Kendisiyle ilgili kararı sosyal medya hesabından paylaşan Çetin, ”İhraç edilme sebebim. Başka bir şey bulup da atsalar bu kadar gülünç olmazdı belki… Bildiğiniz hayvan çiftliği!” ifadelerini kullandı.
Çetin: “Dünyanın hiçbir köşesinde bir kişiyi bir yakını, akrabası, ailesi yüzünden cezalandıramazsınız. (Suçun Şahsiliği İlkesi) Ancak TSK hukuk tanımazlığını o kadar ileri bir boyuta taşıdı ki bununla alakalı yazılı bir savunma bile istedi. Babamın oğlu olduğum için yaptığım savunma kabul görülmeyip; babanı sevmezdik seni de sevmiyoruz denilerek ihraç edildim.

“BEKİR PAKDEMİRLİ’NİN KARDEŞİ DE İHRAÇ AMA O BAKAN”

Oysa ki savunmamda Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin kardeşinin ihraç olduğunu ama onun bakan olabildiğini belirtmiştim. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli’nin kardeşinin 15 Temmuz’dan dolayı 141 kez ağırlaştırılmış müebbet aldığını yazmıştım. Astsubaylık, Bakanlıktan daha kritik bir görev olduğu için benim bu görevde bulunmam sakıncalı görüldü.”

Kaynak:ÖFG TV