Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, mutfaktaki yangına işaret etti: "İşsiz sayısı 8 milyonu aştı. Nerede bu sosyal devlet? Sosyal devlet yok, Saray devleti var."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Daha önce de ısrarla gündemde tuttuğu tank palet fabrikasının satılmasını yine dile getiren Kılıçdaroğlu, "Tank-palet fabrikasını hangi gerekçeyle verdiniz? Bu soruyu soruyorum, cevap yok. Hangi gerekçeyle cevap vermiyorsunuz. İhaleyi hangi gazetede ilan ettiniz? BMC firmasının yüzde 49’u Katarlılara ait, bedava veriyorsunuz. Hangi gerekçeyle cevap vermiyorlar. Ordumuz destanlar yazıyor, tank-palet fabrikası Katarlıların elinde. Ben bunu sormak zorundayım." şeklinde konuştu.

Katar'a satıldığı iddia edilen tank-palet fabrikası için "Hangi gerekçeyle verdiniz?" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu soruyu soruyorum, cevap yok. Hangi gerekçeyle cevap vermiyorsunuz. İhaleyi hangi gazetede ilan ettiniz? BMC firmasının yüzde 49’u Katarlılara ait, bedava veriyorsunuz. Hangi gerekçeyle cevap vermiyorlar. Ordumuz destanlar yazıyor, tank-palet fabrikası Katarlıların elinde. Ben bunu sormak zorundayım."

SARAYDAKİLERİN KEYFİ YERİNDE

Konuşmasına "Saray sosyetesi meşhur bir sosyetedir" sözleriyle devam eden Kılıçdaroğlu, "Sosyetenin başındaki ‘Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok’ diyor. Saraydakiler için doğrudur. Onun için iş arayacağım, KPSS’ye gireceğim ona da gerek yok. Hemen sizi özel bir yerden başlatılırsa sonra en güzel noktaya gelmişsiniz. Gariban vatandaşların çocuklarına ne olacak? Kendi çocukların için geçerli, sana destek verenler için geçerli Ama fakir fukara için geçerli değil." dedi.

MİLLET ETİ GRAMLA ALIYOR

Kılıçdaroğlu eleştirilerine şöyle devam etti:

"Bunların kanundan, Anayasa’dan haberleri yok. İşsizlik emin olun ağır bir fatura olarak 82 milyonun önünde. Saray’dakilerin keyfi yerinde. Saray sosyetesinin mutfaktaki yangından haberi var mıdır? Bu millet eti gramla alıyor. Milletin çektiği acıyı biliyor mu? Üç gençten bir işsiz. İşsiz sayısı 8 milyonu aştı. Nerede bu sosyal devlet? Sosyal devlet yok, Saray devleti var."