CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vefa Ödülleri” törenine katıldı.  Kılıçdaroğlu, “Göreceksiniz 13’üncü Cumhurbaşkanı aramızdan çıkacak, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı olacak. Millet İttifakı ile birlikte Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu bizim temel hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştirdiğimizde Mustafa Kemal ve arkadaşlarına verdiğimiz sözü bir nebze yerine getirmiş olacağız.” dedi.

Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Geçmişimizi andık, gelecekle ilgili düşlerimizi kısmen de olsa ifade ettik. Ailemiz güzel bir aile, CHP güzel bir aileden oluşuyor. Ailemizin bir özelliği var, çağdaş uygarlığı özlüyor. Bütün hedef çağdaş uygarlığı geliştirmek, yakalamak ve onu aşmak. Kadın erkek eşitliğini yakalamak, İstanbul Sözleşmesi’ni hayata geçirmek. Üniversiteleri özgür kılmak. Buna benzer binlerce özelliği var. Ailemizin kurucusu ve Gazi Mustafa Kemal ve onun gösterdiği bir hedef var. Çağdaş uygarlık. Onu yakalamak ve aşmak isteriz.

Samandağ’dan başlayarak, Mersin’e kadar geliştireceğimiz proje var. Proje üzerinde çalışıyoruz. Çok güzel bir proje. Proje beş yıl içinde İstanbul’un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak. Bu bölge Doğu Akdeniz’in en güçlü merkezi olacak. Doğu Akdeniz’de çıkan petrol yatakları Mersin üzerinden Avrupa’ya taşınacak. Orada maden rafinerisi kuracağız. Samsun’la Trabzon’u İskenderun ve Mersin’e demiryolları ile bağlayacağız. Buna benzer çok güzel çalışmalarımız var. Bu çalışmaları İstanbul Planlama Ajansı’na da gönderdik. Onlar da inceleyecekler. Bu projenin uluslararası finans kuruluşları tarafından uygulanabilirliği raporunu da alacağız. Böylece bizim projemizin hayali bir proje olmadığı, gerçek bir proje olduğunu sadece Türkiye değil bütün dünyaya göstereceğiz. Bu proje hayata geçtiği zaman Türkiye Doğu Akdeniz’in en ciddi ve güçlü ülkelerinden biri olacaktır.

100 YILDIR ACI BEDELLER ÖDEDİK

Başka hayallerimiz de var. En büyük hayalimiz de bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmektir. 100 yıldır uğraşıyoruz. 100 yıldır, acı bedeller ödedik. Başbakanlar asıldı, gencecik fidan gibi gençlerimiz ‘bağımsız Türkiye’ dedikleri için asıldı. Biz şimdi geçen 100 yılın dersini çıkarıp, gelecek 100 yıla hazırlanmak zorundayız. Bu nedenle son kurultayımızda İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi, bizim İlk Hedefler Beyannamesi kadar değerli ve önemli. Artık bir yüzyılın planını ve hedefini belirliyoruz. O yüzyılda da Türkiye’nin kendi bölgesi ve dünyada güçlü bir ülke olmasını diliyoruz, bunu da mutlaka yapacağız.

TEMEL BEY'E BU FOTOĞRAFI HAYATA GEÇİRECEĞİZ DEDİM

Geçenlerde Temel Beyi ziyaret ettiğimde odasında, duvarda Meclis’in açılışında Hacı Bayram Cami’nden çıkarken çekilen bir fotoğraf var. Temel Bey’e şunu söyledim, ‘Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu fotoğrafı gerçek anlamda hayata geçireceğiz’ diye. Gerçek anlamda da geçireceğiz. Görüşlerimiz, kimliklerimiz ne olursa olsun biz bu ülkenin gerçek anlamda demokrasiye kavuşması için elbirliği yapmak zorundayız ve çocuklarımıza güzel Türkiye’yi bırakmak zorundayız. Bu mirası bıraktığımız zaman görevimizi yapmış olacağız.

İnşallah göreceksiniz önümüzdeki 13’üncü Cumhurbaşkanı aramızdan çıkacak, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı olacak. Millet İttifakı ile birlikte Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu bizim temel hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştirdiğimizde Mustafa Kemal ve arkadaşlarına verdiğimiz sözü bir nebze yerine getirmiş olacağız. Böylece çağdaş uygarlık bağlamında önemli bir adım atmış olacağız. Asla unutmayın geliyor gelmekte olan.”