CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yeni otobüslerin teslim törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, “Bu memleketin çılgın adamlara değil akıllı adamlara ihtiyacı var. Olayı bilen insanlara ihtiyacı var. Sorunları masaya yatırıp açık yüreklilikle tartışan insanlara ihtiyacımız var. Kibirlilere değil alçak gönüllü, ülkesi için çalışan insanlara ihtiyacımız var. Ancak sorunları böyle çözebiliriz. Aklı başında olan herkesin bu gidişten kaygı duyduğunu biliyoruz. Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok. Akıl, bilgi, birikim, istişare ile bütün sorular çözülür. Ne kadar ağır yük alırsak alalım bütün sorunların üstesinden gelebiliriz.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2013’ten beri otobüs alınmıyorsa sorunumuz var demektir. Otobüs almaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza engel çıkarılıyorsa, milyonlarca evladımız internete ulaşamıyorsa, pandemi döneminde olsun veya olmasın bir sorunumuz var demektir. Milyonlarca çocuk yatağa aç giriyorsa bir sorunumuz var demektir. Gençler geleceklerinde endişe duyuyorsa,  Türk Lirası yabancı para birimi karşısında pul haline düşünüyorsa bir sorunumuz var demektir. Bütün bu soruların kaynağı ülkeyi yönetenlerdir. Sorumluluk onlara aittir. Onlar söz verdiler, ‘Biz bu sorunları çözeceğiz’ diye. Çözemediler. Çözemediklerine göre bizim iktidar olmamız gerekiyor. Çözenlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Biz, bunu yapmak zorundayız. Demokratik yollarla bunu gerçekleştirmek zorundayız.

YÖNETTİĞİNİZ KENTE HESAP VEREBİLİYORSUNUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı’mız ‘4 milyar lira borç ödedim, hiç borç almadım’ dedi. Demek ki borç almadan da otobüs alabiliyor, bir kenti yönetebiliyorsunuz. Yönettiğiniz kente hesap verebiliyorsunuz. İhaleleri kamuoyuna açık yapabiliyorsunuz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyabiliyorsunuz. Sorun var ve sorun çözülebiliyor. Demokratik yollarla biz bu sorunu çözebiliriz.

KUR FARKI BELEDİYELERİN BİLANÇOLARINI ALTÜST ETTİ

Kur farkı sadece Türkiye’nin bilançosunu değil bütün belediyelerin bilançolarını altüst etti. (Akşener’e) ‘Çılgın projelere ihtiyacımız yok’ dediniz. Bu memleketin çılgın adamalara değil akıllı adamlara ihtiyacı var. Olayı bilen insanlara ihtiyacı var. Sorunları masaya yatırıp açık yüreklilikle tartışan insanlara ihtiyacımız var. Kibirlilere değil alçak gönüllü, ülkesi için çalışan insanlara ihtiyacımız var. Ancak sorunları böyle çözebiliriz.

BÜTÜN SORULARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ

Aklı başında olan herkesin bu gidişten kaygı duyduğunu biliyoruz. Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok. Akıl, bilgi, birikim, istişare ile bütün sorular çözülür. Ne kadar ağır yük alırsak alalım bütün sorunların üstesinden gelebiliriz.

ONLARIN ALIŞKIN OLMADIĞI YÖNETİM TARZI

Büyükşehir belediye başkanları diyor ki şunları, şunlar, şunları yaptık. Dönüp diyorlar ki ‘Ne yaptınız’. Sayın Başkan, bu soruyu sormaları gayet doğal. Çünkü onlar başka bir şey yapıyorlardı, siz onu yapmadınız. Siz harcadığınız her kuruşun hesabını millete verdiniz. İhaleleri açık yaptınız. Onların alışkın olmadığı yönetim tarzı. Onlar ihaleleri kapalı yaparlar, paylaşırlar kendi aralarında. Paraları paylaşırlar. Halka hesap vermezler. Halkı küçük görürler. Siz tam aksini yaptınız, bütün belediye başkanlarımızın yaptığı gibi.”

Kaynak: Milli Gazete