Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın toplantısında önemli açıklamalarda yaptı.Toplantı sonunda bir gazetecinin sorduğu "Mansur Yavaş'la ilgili senet iddiaları" ile ilgili soruya çarpıcı bir cevap verdiği gözlemlendi.

"İktidarın Ankara'yı kaybetme endişesi var." diyen Karamollaoğlu, "İktidar Ankara’yı kaybetmek istemiyorsa bizim adayımızı desteklesin. Bizim adayımız Mesut Doğan Ankara’yı ikisinde de iyi yönetir" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, açıklamasında yerel seçimlere 2 haftadan az bir süre kaldığını hatırlatırken " İktidar devletin bütün imkânlarını ve medyanın tamamını kullanarak her türlü yalan ve iftiraya başvurmakta tereddüt etmedi. Adaylar tehdit ediliyor, milletimiz tehdit ediliyor." açıklamasında bulunarak şunları ifade etti;

"Bu seçimler Türkiye tarihinde ahlaki değerlerinin yerle bir edildiği seçimler olarak tarihe geçecektir. İktidar devletin bütün imkânlarını ve medyanın tamamını kullanarak her türlü yalan ve iftiraya başvurmakta tereddüt etmedi. Adaylar tehdit ediliyor, milletimiz tehdit ediliyor. Hatta vatandaşlar gözaltına alınıyor. Böyle giderse sanki 46 yılına tekrar döneceğiz. Açık oy gizli tasnif kural haline gelecek. Çünkü kazanma şanslarını kaybettiklerini görüyor. Bugün yalanı ve zulmü kendine şiar edinenler dönüp tarihe baksınlar. Tarih şiddet kullananların mezarlığıdır. Onları hatırlayanda yok, hatırlamak isteyende hayırlı yad etmiyor. Dünün muktedirlerin izi yok, bugünün muktedirlerinin izi kalmayacak gibi gözüküyor. AK Parti yolun sonuna geldi. Metal yorgunular." diye konuştu.