Saadet Parttisi  Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, yurt gezilerine tüm hızıyla devam ediyor. Partisinin Şanlıurfa 6. Olağan İl Kongresi’ne katılan Karamollaoğlu, burada ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, güçlü olmayan ülkelerin etkili olamayacağının altını çizerek, “Birtakım hedefleri gerçekleştirmek istiyorsa güçlenecek. Erbakan Hocamız bu hareketin adını ‘Millî Görüş’ koyarken, bunun bir inanç meselesi olduğunu vurguladı. Bu yüzden her şeyden önce kendi ülkemizi yaşanabilir hale getirmeliyiz. Bunun için de manevi olarak iyileşmeliyiz. Kendi insanımız birbirine saygı duyarsa, adalet duygusunu kâmil olarak anlar ve sadece kendi yandaşları için kullanmazsa o zaman ülkede barış olur, huzur olur. Adaletin olmadığı yerlerde huzur olmaz. Adalet, güçlü olanın hakkını zorla mazlumdan alana denmez. Adalet, mazlumun yanında olmayı gerektirir” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİNİN GİRDİ MALİYETİ SIFIRLANMALI”

İktidarın üreticiyi destekleyecek politikalar izlemesi gerektiğine vurgu yapan Karamollaoğlu, “Çiftçinin girdi maliyeti sıfırlanmalı. Bir ürün üreten sanayici mutlaka en ucuz şekilde hammaddesini temin edebilmeli, vergileri inmeli. Biz de ihracatına destek vermeliyiz. Tarıma destek vermeliyiz. Bunlar yapıldı mı biz tekrar güçlü Türkiye oluruz. Önce adalet ve sanayiyle kalkınma, ardından bütün dünyaya barış getiririz. Bunu Millî Görüşçüler yapacak. Önümüzde seçim var. Biz diyoruz ki, seçmen ümidi seçsin. Saadet Partisi’nin iktidarıyla bunların gerçekleşeceğine güvensin” açıklamasını yaptı.

“19 YILDIR ZİRVEYE ÇIKMIŞ DURUMDA”

İktidarda metal yorgunluğun olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Evet, biz iktidardaki arkadaşlarımızla geçmişte bir arada olduk. Ama 19 yıllık bir iktidar ‘metal yorgunluğa’ neden olur. Ben tekstil mühendisiyim. Bir metal olması gerekenden fazla süre çalışırsa işlevini kaybetmeye başlar. Metal yorgunluk 19 yıldır zirveye çıkmış durumda. Bunu ben söylemedim; Cumhurbaşkanı kendisi söyledi ‘metal yorgunluk’ diye” ifadelerini kullandı.

“HER ALANDA GELİŞMELİYİZ”

Dış politikayla ilgili konuşan Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Dikkat edin; dünyada daha çok diktatörler destekleniyor. Her yerde insan hakları, demokrasi diyen ülkeler en çok mazluma karşı duran ülkeler. Elbette biz dünyadan kopalım, ithalat yapmayalım demiyoruz. Ama kendi mallarını bize satanların bizi dikte etmesine izin vermeyeceğiz. Amerika F-35 projesini iptal etti, paramızı vermedi. Biz kendi uçağımızı, tankımızı, topumuzu geliştirmezsek böyle olur. SİHA’lar önemli bir hamle, ama tek başına yeterli değil. Bizim her alanda gelişmemiz gerek. Sanayileşmeden ve tarımı kendimize yeter hale getirmeden güçlü ülkeyiz diyemeyiz.”

“ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNİLEBİLMELİ”

Asgari ücretin herkesin geçinebileceği kadar bir ücret olması gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu, “Bizde işsizlik var. TÜİK başka rakam, sendikalar başka rakamları telaffuz ediyor. Toplu sözleşmeler açlık sınırında yapılıyor. Böyle bir mantık olamaz. Niye geçim sıkıntısı çekmeyecek ücreti vermeyelim. Herkes geçinebileceği kadar ücret almalı. Çalışan insanın cebine bütün ihtiyacını karşılayacağı kadar ücretini vereceksin. Bu durum piyasayı canlandırır. Bu sayede topyekûn kalkınırız. 10 yıl sonra bakarsınız Türkiye’de işsiz insan yok. Doğru adım atılırsa en geç 10 yılda nerelere varılacağını söylüyorum. Bunu kim başarır? Millî Görüşçüler başarır. Bunun örneğini geçmişte gördük. Erbakan Hocamız, olmayacak denilen işleri başardı” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Milli Gazete  /   Muhammed Vefa