Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümet ve memurlar arasında uzlaşmaya varılamayan toplu sözleşme sürecine tepki gösterdi.

Hükümet ve memur sendikaları arasında yapılan 5’inci Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri 1 Ağustos tarihinde başlayarak 20 Ağustos itibarı ile sona erdi.  Birinci teklif memurlar tarafından kabul görmeyince hükümet ikinci bir teklif sundu. Yeni teklif 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için yüzde 3+3 olarak açıklandı. Memur-Sen teklifi kabul etmeyince konu Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ne gitti. Devam eden Hakem Heyeti sürecinde hükümetin uyuşmazlık tutanağına masada uzlaşılan maddeleri koymamasına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

“HÜKÜMET ALİ CENGİZ OYUNU OYNUYOR”

Karamollaoğlu, hükümetin tam bir Ali Cengiz oyunu oynadığını dile getirerek, “Malumunuzdur ki; 3 milyonu aşkın memur ve 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren pazarlık sürecinde hâlâ bir anlaşmaya varılamadı. Hükümetin 2020 için yüzde 4+4 ve 2021 için yüzde 3+3 oranındaki zam teklifini haliyle memurlar kabul etmedi ve mesele Hakem Heyeti’ne taşındı. Ancak toplu sözleşme sürecine dair edindiğimiz bilgiler akıl alır gibi değil. Hükümet tam bir Ali Cengiz oyunu oynuyor. 20 gün boyunca devam eden görüşmelerde kamu işveren heyeti ve sendikalar zam oranı dışındaki birçok konuda uzlaşmışlar” ifadelerini kullandı.

MEMURA ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİLİYOR

Hükümetin şeffaflığı esas alması gerektiği çağrısında bulunan Karamollaoğlu, ”Fakat bu görüşmeler esnasında sendikalar heyeti uzlaşılan maddeleri tutanak altına almak istemesine rağmen teklifleri kabul görmemiş. Anlaşma çıkmayan sürecin sonunda işveren heyeti, uzlaştığı maddeleri de Hakem Heyeti’ne götürmek istiyor. Bu, şu anlama geliyor; 20 gün boyunca kazanılan haklar memurun elinden geri alınıyor! Sunulan sefalet zammını kabul etmeyen memura, deyim yerinde ise aba altından sopa gösteriliyor. İktidara sesleniyorum, memurun haklarını elinden almayın! Toplu sözleşmelerde şeffaflığı esas alın. Uzlaşılan konuları, uzlaşılmamış gibi göstererek hakeme götürmeyin” paylaşımında bulundu.