Bu seçimde, oylarında büyük bir patlama olacağını belirten Saadet Partisi Genel Başkan Karamollaoğlu, “Biz çok açık ve net bütün seçim bölgelerinde seçime gireceğiz. Bu konuda kararlı tek partiyiz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 ve Kanal 42’nin Seçim Özel ortak yayınına katıldı. Gazeteciler Mustafa Yılmaz, Ahmet Takan, Yurdagül Şimşek, Yıldız Yazıcıoğlu ve Çağlar Cilara’nın sorularını cevaplayan Karamollaoğlu, yerel seçimler başta olmak üzere ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin kazandığı kazanımları kaybetmekten korktuğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Ancak son süreçte AK Partililerde bu durum ciddi anlamda değişti. Milletvekili seçiminde AK Parti yüzde 41 oy aldı. Millet AK Parti’den vazgeçiyor. Gördükleri sıkıntıları dile getirmelerine rağmen çözemiyorlar. Ekonomiden adalete hiçbir yerde çözüm bulamıyorlar. AK Parti’den bize ciddi bir oy kaymasının olacağını düşünüyorum. Mahalli seçimler iktidarı götürmeyecek. Bu seçimde seçmen iktidara tepkisini ortaya koyacak” diye konuştu

“Bizim oylarımızda patlama olacak"

Karamollaoğlu, her bölgede anket çalışması yaptıklarını, adaylarını buna göre belirledikleri ifade ederek, “Bizim oylarımızda patlama olacak. Geçen seçimde dip dalga olmadı ama bu sene olacak. Bu durum iktidarı endişelendiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan oylarının düştüğünü görüyor. Biz çok açık ve net bütün seçim bölgelerinde seçime gireceğiz. Bu konuda kararlı tek partiyiz. Öbürleri paylaşımda bulundu. Biz kesin olarak her yerde seçime gireceğiz. Biz aday göstermek için değil seçimi almak için aday göstereceğiz”  şeklinde konuştu.

"Gençlere yönelik tesislerimiz olması gerekiyor"

Belediyelerde israfın sonlandırılması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, belediyelerde kamu malına peşkeş çekilmemesi gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Biz her konuda en az masrafla maksimum hizmet nasıl yapılır onu göstereceğiz. Biz ihtiyaç olan hizmetlere öncelik vereceğiz. Planlama misyonu bizim için çok önemlidir. Bir işi planlı yapmak demek isabetli karar almak demektir. Gençlere yönelik tesislerimiz olması gerekiyor. Bunla ilgili belediye muhakkak bir bütçe ayıracak. Engellilere yönelik çalışmalarımız olacak. Trafik bugünkü haliyle gitmiyor. Trafik yeniden imar edilmesi gerekiyor. Belediyeye kızarak insanların problemleri çözülmez. Hizmetin alışkanlık haline gelmesi gerekiyor” diye konuştu.