’da görev yapan ’in ’taki paylaşımını köşesine taşıyan Karar yazarı Akif Beki, “ ile Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan da bir ‘kabul edilemez’ tepkisi, idareten bir ‘inceliyoruz’ açıklaması dahi duyulmadı” diye yazdı.

Akif Beki’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Önce ‘sahte hesaptır’ dedim. Sonra ‘yok canım ele geçirilmiştir’… Dün en son Yeniçağ gazetesinin sitesinde gördüğümde bile ‘doğru olamaz’ diye inanamadım gözlerime.

Samsun Adalet Sarayı’nda 2014’ten beri görev yapan Cumhuriyet Savcısı Ali Evcimen’in Facebook paylaşımıymış.

Cumhurbaşkanı , eski Başbakan  ile eski Başbakan Yardımcısı ’a pembe kız çocuğu elbisesi giydirip el ele tutuşmuş gösteren cinsiyetçi bir fotomontaj…

Partizanlık kamu görevlerinde, hele yargıda asla hoş görülemez.

Üstelik bu, partizanlığı da aşan taşkın bir militanlık, coşmuş bir fanatizm…Neresinden baksanız yenilir, yutulur olmayan bir iğrençlik…Nasıl tolere edilebilir!

Trol düzeyine dahi yakıştırılmayacak basitlikte, böyle pespaye bir partizanlıkla bir savcıyı yan yana düşünemiyorum hala.

Ben bağdaştırmasam, inanmakta zorlansam da yolunu gözlediğim ret, inkar veya yalanlama gelmedi fakat.

Hayır, yazının benden çıktığı saate dek Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan da bir ‘kabul edilemez’ tepkisi, idareten bir ‘inceliyoruz’ açıklaması dahi duyulmadı. Sorulduğu halde!

Sükut ikrardan mıdır?