Gergerlioğlu TBMM'de gözaltına alındı Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Nöbeti'ni sürdürdüğü TBMM'de gözaltına alındı. Abdest aldığı sırada, üzerinde pijamalarıyla, ayakkabılarını dahi giymesine izin verilmeden gözaltına alınan Gergerlioğlu, Kavaklıdere polis karakoluna götürüldü. Savcılığın, Gergerlioğlu hakkında yeni bir soruşturma başlattığı da ortaya çıktı.

 Paylaştığı bir tweet nedeniyle Yargıtay kararıyla milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik bu sabah erken saatlerde TBMM'de polis operasyonu yapıldı. HDP Milletvekili Gergerlioğlu, sabah namazını kılmak için lavaboya gittiği sırada, sabah saat 06.30'a doğru gözaltına alındı.

GERGERLİOĞLU: BİZ BU GÖRÜNTÜLERİ 90'LARDA DA GÖRDÜK

Gergerlioğlu yaklaşık 100 polis tarafından lavabodan çıkarıldıktan sonra "Namazımı kılayım, üzerimi değiştireyim öyle gidelim” demesine rağmen zorla götürüldü. Gergerlioğlu gözaltına alınırken, "Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük" dedi.

KAÇMAZ: ZORLA, SÜRÜKLENEREK GÖZALTINA ALINDI

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasını, HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla anlattı.

Gergerlioğlu'nun ayakkabısı ile çorabını giymesine dahi izin verilmedi.

Gergerlioğlu'na yönelik gözaltının, 'hukuksuz ve barbarca görüntülerin Meclis içinde dahi yaşanabileceğini ortaya koyduğunu' ifade eden Kaçmaz, şöyle devam etti:

"Ömer Hoca, TBMM'deki HDP salonundan sabah namazı için uyanıp, sabah namazı için abdest almak amacıyla lavaboya gittiği sırada gözaltına alındı. HDP koridoru yüzlerce polis tarafından kuşatmaya alındı. Odaların önüne adeta barikat ören Meclis polisi, danışman arkadaşlarımızı engelledi. Ömer Hoca abdest alırken, kendisine tebligat yapılmadan pijamasıyla, odadaki elbiselerini dahi giymesine izin verilmeden, zorla sürüklene sürüklene götürüldü. Tam bir barbarlık görüntüsü vardı. Gergerlioğlu, bu iktidarın artık bir sözünü iki etmediği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü açıklaması üzerine gözaltına alındı.

MİLLETVEKİLLERİ DE ÇEKİŞTİRİLDİ

Sadece elbisesini giymesini istediğimiz halde Gergerlioğlu zorla götürüldü, polis diğer milletvekillerini de bu sırada engelledi, tutup çekiştirdikleri kolumda morluklar oluştu." 

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise "Ömer Faruk Gergerlioğlu halkın milletvekilidir, TBMM'de barışçıl direnme hakkını kullanmıştır. Halkımızdan, HDP hakkındaki dezenformasyon inanmamalarını, bizi bizden dinlemelerini istiyorum" dedi. 

SAVCILIK YENİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Gergerlioğlu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni bir soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun "Meclisi terk etmediği, hâlâ milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durduğu” gibi gerekçeler sıralandı. Gözaltının da bu soruşturma kapsamında yapıldığı belirtildi.

BAHÇELİ DÜN 'KONU ACİLDİR' DEMİŞTİ

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir" demişti.

NE OLMUŞTU?

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016'da bir başkasına ait tweeti, retweet (paylaştığı( için Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Şubat 2018'de 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla 18 ay hapse mahkum edildi. Cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlandı ve TBMM'de yapılan oylamayla 17 Mart'ta milletvekilliği düşürüldü.