AKP Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir'i ziyaretine ilişkin paylaştığı fotoğraflar tartışma yarattı.

Nâzım Hikmet, Uğur Mumcu, Türkan Saylan ve Bahriye Üçok için, “devlete ve bayrağa savaş açmış” ifadelerini kullanan ve hakaret eden AKP’li Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara'da birtakım ziyaretler gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir'i ziyaret eden Aktaş, söz konusu ziyarete ilişkin fotoğraflar da paylaştı.

Ancak, Aktaş'ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflardaki bir detay dikkat çekti.

Çekilen ve Aktaş'ın da paylaştığı fotoğrafta; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yer almaması tartışma yarattı.

Söz konusu fotoğrafta; Alinur Aktaş, Halil Eldemir ile beraber poz verirken, arka tarafta 2. Abdülhamit'in ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu görüldü.

Öte yandan, Halil Eldemir'i makamında ziyaret eden Aktaş, ziyarete ilişkin olarak, sosyal medya hesabından, "Sağlık alanında önemli yatırımlarımız var. İhtiyaçlara göre iyileştirmeleri de elbet yapacağız. Bu kapsamda yoğun geçen Ankara programımızda Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın @halileldemir ile bir araya geldik. Sağlık alanında Bursa'mıza değer katacak önemli bir buluşmaydı" notunu paylaştı.

Fotoğraf karesi, sosyal medyada tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kaynak Gerçek Gündem