Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, İstanbul'da gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda Ahmet Davutoğlu ile Erdoğan’ın telefonda kavga yaptığını ileri sürdü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun AKP'den ayrılış sürecini anlatan Abdullah Başçı, “Yolsuzluk almış başını gidiyordu. Sayın Davutoğlu başbakanlığı döneminde buna tepki gösterdi, şeffaflık yasası çıkardı. Akabinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahale edip, ‘Buna izin vermem’ dedi. Telefonda kavga ettiler. Davutoğlu da gereken resti çekti. Bunu herkes bilsin” dedi.

Başçı, “Biz gördüğümüz yanlışlar, şahit olduğumuz hatalar sonrası Türkiye’ye yeni bir gelecek lazım diyerek yola çıktık ve Gelecek Partisi olarak siyasi hayatımızı başlattık” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ve Erdoğan’ın uzun süre görüşmediğini ve telefonda kavga ettiğini iddia eden Başçı, ayrılış süreci hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Ahmet Davutoğlu başbakanlığı döneminde yolsuzlukların had safaya ulaştığını söyleyerek buna müdahale etmek istedi. Şeffaflık yasası çıkardı. O zaman da Davutoğlu, ‘Arkadaşlar partinin içinde yolsuzluk almış başını gidiyor. Bunu partiden kazıyacağım. Şeffaflık yasası ile herkes hesap verecek. Her yıl başı her milletvekili mal beyanında bulunacak. Malı manasız şekilde artanı hesaba çekeceğim’ demişti. Sayın Davutoğlu böyle konuşunca o zaman ki AK Partili milletvekilleri arkasında küfür etti. ‘Bu adam nereden geldi’ diye söylendi. Akabinde Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan olaya müdahale etti. ‘Bu şeffaflık yasasına izin vermem. Sen böyle bir şey yaparsan ben partiye ilçe başkanı olacak adam bile bulamam’ yanıtı verdi. Davutoğlu ise milletten yana bir duruş sergiledi. Uzun süre tartışıp, telefonda kavga ettiler. Bunu herkes bilsin” diye konuştu.

Başçı, şöyle devam etti:

“Sonra ne oldu. Pelikan’ı kurdular. Erdoğan yanlısı gazeteciler bir araya geldi. Bir yalı kiraladı. Oradan Davutoğlu’nu yıpratacak haberler servis etmeye başladılar. Velhasıl kelam Davutoğlu o süreçlerde şunu yapmaya çalıştı; şeffaflık. Malum 5’li çete dediğimiz müteahhitlere Davutoğlu döneminde ihale verilmesi talep edildi; Davutoğlu yukarıdan gelen bu talepleri de reddederek, Erdoğan’la uzun süre karşı karşıya kaldı, ayrı düştü. Davutoğlu kaynak her zaman gariban halkın cebine gitmeli dedi ama Erdoğan ve taraftarları sermayeyi düşündü. Geldiğimiz nokta ortada.” 

Başçı'nın konuşmasından satır başları şu şekilde: 

"BİZİ HEDEF ALAMAZ MİSLİYLE KARŞILIK ALIR"

"Çıkıyor ‘Bay Kemal’ diyor. Çıkıyor Akşener’e, ‘gelin hanım bunlar iyi günlerin’ diyor. Ama bakın Davutoğlu’na tek kelime edemiyor. Edemez. Edeceği zaman misliyle karşılığını alacağını bilir. Bu yüzden Erdoğan asla bizi hedef alamaz”

"HER AN ERKEN SEÇİM OLABİLİR"

“Bu ülkede her an erken seçim olabilir. Biz her an erken seçim olacakmış gibi çalışacağız. Yukarıda bir güç tehdit ve şantajla iktidarını götürmeye çalışıyor ama bu böyle gitmez. Her yerden su almaya başlayan bir gemi var. Yakında batacak. O yüzden acilen seçime gidilmesi söz konusu olabilir."

"YOLSUZLUK ZİRVE YAPTI"

“Yıllar önce Merter’de muhalif yüz kişilik bir grup gösteri yapıyor. Cumhurbaşkanı’nın ailesine çoluğuna çocuğuna küfürler ediyorlardı. Arabadan indik dedim ki aynı şeyleri size iade ediyorum. Sonra bize de önce küfrettiler sonra saldırdılar. Bizi hastaneye attılar. Götürdüler. Ben buna orada müdahale ederken dava demiştim. Davama sahip çıktım demiştim. Ama gittik gördük ki dava farklı bir şeymiş. Dava’nın d’si bile kalmamış. Adam kayırmacılık, yolsuzluk, kötülük almış başını gitmiş. 2001 yılında yola çıkarken yolsuzluğun sonunu getireceğiz derken şimdi  AK Parti yolsuzlukta zirve yaptı. Ne yargı kaldı ne hak ne hukuk. Çok acı bir manzara var.”