İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘biz çözeriz’ çıkışına cevap veren İYİ Parti lideri Akşener, “Maalesef çözemezler. Bu zihniyetle, bu beceriksizlikle bu cahillikle memleketin hiçbir sorununu çözemezler.” dedi.

Meral Akşener’in açıklamasının ilgili kısmı şöyle:

“Şimdiye kadar çözdün de elini tutan mı oldu. Hala biz çözeriz diyorsun. 999 haftadır çözememişsin tam tersine sorun olup memleketin üzerine yağmışsın şimdi utanmadan çıkıp biz çözeriz diyorsun. Açım diyen vatandaşımıza utanmadan abartma diyorsun. Dertli vatandaşın kafasına çay atmaktan da geri durmuyorsun. Bu olağanüstü empati yeteneğinle sen neyi çözeceksin? Maalesef çözemezler. Bu zihniyetle, bu beceriksizlikle bu cahillikle memleketin hiçbir sorununu çözemezler.

Geçtiğimiz gün müstakbel muhalefet partisi genel başkanı Sayın Erdoğan dedi ki, Avrupa enflasyondan kırılıyor, bizim böyle bir derdimiz yok. Üstelik bunu Aralık 2021 tarihi itibarıyla ülkemiz dünyanın en yüksek 6. enflasyonuna sahipken söyledi. Ne yapalım biz buna? Bunu iflas eden Lübnan, Arjantin ve Venezuela gibi ülkelerde bile bizden daha düşük bir enflasyon varken söyledi. Şu şuursuzluğa, şu aymazlığa bakar mısınız? Vatandaşın gözünün içine baka baka gerçekleri çarpıtan utanmazlığa bir bakar mısınız? Gerçekten ibretlik. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

Dünyada enflasyon krizi varken bizde durum nasıl? Erdoğan ve ekibi sayesinde enflasyon bizi teğet geçmiş; yüzde 36. Şu ciddiyetsizliğe bir bakar mısınız? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten şu lakayt tavra bakar mısınız? Yazıklar olsun. Tepeden tırnağa iğneden ipliğe her şeyden vergi alan Erdoğan faiz gelirlerinden vergi almıyor.”