Türk siyasetine yeni parti daha ekleniyor. 15 Aralık’ta Sakarya’da toplanan Çoban Ateşi Hareketi şubat ayının sonunda partileşmeye gidiyor. Yeni kurulacak partinin öncülüğünü, 19., 20., ve 21. Dönem İzmir Milletvekilliği ile Sağlık ve Devlet Bakanlıkları yapan Rıfat Serdaroğlu yapıyor. 

ÇOBAN ATEŞİ HAREKETİ ŞUBAT SONUNDA PARTİLEŞİYOR

Çoban Ateşi Hareketi’nin ne zaman partileşeceği üzerine konuşan Serdaroğlu, "Şubat sonuna yetiştireceğiz inşallah. Program çalışmasını da bitirdik, yazılımı sürüyor. Tüzük hazır. Şubat sonundan evvel kurucular kurulunu toplantıya çağıracağız. En son bu değişiklikleri onlarla paylaşacağız, onaylarını alıp gün belirleyeceğiz. Şubat’ın 28’i, 29’u…” dedi.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN İKİ DÖNEM KOYUYORUZ

"Her şeye üye karar verecek. Tüm seçimler ve adaylar, üye katılımıyla belirlenecek" diyen Rıfat Serdaroğlu, "Genel başkanlık için iki dönem koyuyoruz. Milletvekilliği için de iki dönem süre koyuyoruz. İleride seçimlere katıldığında bu parti en fazla yüzde 15-20 civarında tecrübeli siyasetçilerden oluşacak, diğerleri kadınlarımız ve gençler." ifadelerini kullandı.

Bildergebnis für Eski Bakan yeni parti kuruyor! Şubat sonu tabela asılacak

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ REDDEDİYORUZ

Tarafsız Haber Ajansı'na konuşan Rıfat Serdaroğlu şunları kaydetti: 

"Başkanlık sistemini reddediyoruz. Parlamenter sisteme dönüş, onun hazırlıkları da tamam onun için alt yapısını hazırladık. Türkiye’nin değişik bir partisini kuruyoruz biz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yeniden cumhuriyet değerlerine kavuşturacak siyasi parti kuruyoruz."