Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, partilerine yönelik asılsız iddialar için  “Bize karşı birtakım yakıştırmalar yapılmaya çalışılıyor. Onlara karşı bizim net bir tavrımızın olduğunu, bizi bir yere yamamaya çalışanların başarılı olamayacağını, seçimlere tek başımıza ve başarılı olmak için girdiğimizi ifade etmek istiyoruz. İtham etmek hoş bir şey değil. Biz ülkenin problemlerini çözmek yerine birbirimizin kuyusunu kazarsak bundan kimse fayda sağlamaz” dedi

"Paniğinin işaretleri"

Sarf edilen sözleri AKP ve Cumhur İttifakı’nın bu seçimlerde başarısız olma paniğinin işaretleri olarak niteleyen Karamollaoğlu, “Meseleler üzerinden değil de şahıslar üzerinden, partiler üzerinden bir politikayı isabetli görmüyoruz. Ülkemizin dertleri, problemleri var. Bu problemlerin çözülmesi gerekir. Esas olan da budur” dedi

"Seçimlere tek başımıza giriyoruz"

Karamollaoğlu ittifakla ilgili, “Bize karşı birtakım yakıştırmalar yapılmaya çalışılıyor. Onlara karşı bizim net bir tavrımızın olduğunu, bizi bir yere yamamaya çalışanların başarılı olamayacağını, seçimlere tek başımıza girdiğimizi ve başarılı olmak için girdiğimizi ifade etmek istiyoruz. İtham etmek hoş bir şey değil. Biz ülkenin problemlerini çözmek yerine birbirimizin kuyusunu kazarsak bundan kimse fayda sağlamaz” dedi.

"Günaydın diyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘dikey mimari’ çıkışı ile ilgili gelen soruyu ise şöyle cevapladı: “Bu çıkışa ben de şaşırdım. Sayın Cumhurbaşkanı’na herhalde uzun zamandır İstanbul’u hiç göstermemişler. O yüzden görünce ‘olur mu böyle şey!’ diyor. Biz de ‘günaydın’ diyoruz.”

Bu ifadeler pillerinin bittiğini gösteriyor

Son olarak Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı ‘ağa’ benzetmesini yorumladı. Karamollaoğlu, “Bu ifadeler pillerinin bittiğini gösteriyor. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Çünkü milletin kendilerine güven sağlayacak politikaları yok. 16 yılda ne hale geldiğimiz ortada. Ama medyanın büyük bir kısmını tahakkuk altına aldıkları için o medya ülkeyi güllük gülistanlık gösteriyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, akortları bozuldu. Bir enstrümanın akordu bozulduğu zaman ustaya ihtiyaç vardır. O usta da bunların arasında yok” şeklinde konuştu.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz ile ilgili yaptığı açıklamaları da değerlendiren Karamollaoğlu, “Bu konu ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü bizim Saadet Partisi olarak kendi teşkilatlarımızdan verdiğimiz şehitler var. O gece kolunu, bacağını kaybetmiş kardeşlerimiz var. Bu tip söylemler çok çirkin. Asla tasvip etmiyorum. İstiyorlarsa isimlerini gönderelim kendilerine, kimler sokaktaymış görelim. Hiç beğenmedikleri, tahmin etmedikleri insanlar sokakta idi” dedi.

15 temmuz gecesi sokaklara çıkan tek lider Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak olmuştu.

Kaynak: Milli Gazete