Sizi kısaca tanıyarak başlayalım istiyorum…


1974 yılında Sakarya Hendek’te doğdum. Aslen Giresun Bulancaklıyım. 32 yıllık Kartallıyım.
1988 yılında Refah Partisi Gençlik Kolları’nda siyasete başladım. Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanlığı yaptım. Milletvekili adayı oldun.
Anadolu Gençlik Derneği ve İlim Yayma Cemiyeti’nin Kartal Şube Başkanlıkları görevinde bulundum.
Evliyim. 3 çocuk babasıyım. 

Neden belediye başkan adayı olma ihtiyacı hissettiniz peki?


Biz bir göreve talip olmayız. Görev bize tevdi edildi. Bu süreçte adaylığı bana layık gören başta tüm Kartallılar olmak üzere, ilçe teşkilatımıza, mahalle teşkilatlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum.
Biz Kartal’da yaşıyoruz. Kartal bizim evimiz. Sorunları, eksikleri birebir müşahede ediyoruz. Bu sorunların çözümünün de ancak ve ancak Milli görüş Belediyeciliği ile olacağını söylüyoruz.

32 yıllık Kartallı olarak Fehim Hava ilçesine bakınca ne görüyor?

Bugün Kartal içerisinden 5 ilçe çıkmış bir yer. Ancak buna rağmen gelişemeyen, hakkettiği atılımı bir türlü yapamayan bir ilçe konumunda. Tabii bu durum Kartal’ı, Kartallıyı seven herkes gibi bizi de üzüyor. Bugün vatandaşlarımız ihtiyaçlarını komşu ilçelerden, AVM’lerden karşılamak zorunda kaldı. Bu durum Kartal’ın kendi esnafını doğal olarak olumsuz etkiliyor.

Tabii bu sadece bir örnek. Biz, toplumun her kesiminin sorunlarını olduğunu görüyoruz. Biliyoruz. Tüm kesimleriyle Kartal’ı kucaklayacağız. Mutlu insanların yaşadığı mutlu Kartal’ı elbirliği ile kuracağız.

Milli Görüş Belediyeciliği ile sorunları çözeceğiz diyorsunuz. Mutlu Kartal’ı inşa edeceğiz diyorsunuz. Bu noktada projelerinizi konuşalım istiyorum. Hastanesi olan belediye fikri bana ilgi çekici geldi. Biraz daha ayrıntı verebilir misiniz?


Merkezde bir hastanemiz vardı. Kapandı ve yerine bir şey konmadı. Kartallı çok sıkıntı çekiyor bu noktada. İnsanlarımız özel hastanelere mecbur bırakıldı. Biz seçilirsek, ilçe halkımıza hizmet verecek bir hastane açmayı vaad ediyoruz. Sadece hastane açmakla kalmayacak aynı zamanda bunu mobil ekiplerle destekleyeceğiz. Tedaviye muhtaç Kartallıları gerek evlerinde ihtiyaç halinde ise hastaneye getirerek tedavi edeceğiz.

Tabii bu konuda gerek İBB’nin gerekse bakanlığımızın çalışmaları var ama 500 bini aşkın nüfusu olan Kartal için bu girişimler yetersiz kalıyor.

Bu projenizle ilişkilendirilebilecek iki vaadiniz daha var. “Bizim evimiz ve bizim ailemiz” ile “Bizim insanımız, bizim çocuklarımız” çalışmaları…


Bizim evimiz ve bizim ailemiz projemizle, evinde yatalak olan, bakıma ve yardıma muhtaç olan, yalnız yaşayan insanlarımıza destek verilecek. Gerek ev temizliği olsun, gerek yemek yapımı olsun bu konularda onlara destek olunacak. Tabii gönül isterdi ki böyle bir şeye ihtiyaç olmasın. Ancak maalesef böyle insanlarımız var.
Bizim insanımız, bizim çocuklarımız çalışması ise sokak çocukları için planlandı. Sokaklarda yaşayan bu evlatlarımıza elimizi uzatmaz isek nasıl mutlu Kartal’ı inşa edebiliriz. Bu çocuklar ve gençlerimiz için bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak suretiyle çocuklarımızı tekrar hayata kazandıracak çalışmalar yapacağız. Maalesef bu çocuklar bizim ailelerimizin ve Kartal’ımızın kanayan yarası durumundalar. Kartal Belediyesi olarak biz bu çocuklarımızı kendi çocuklarımız olarak görecek ve bizim çocuklarımız olarak seveceğiz.  
    
Gençlere yönelik başka hangi projeleriniz var?

Kartal’ı bir spor şehri haline getireceğiz. Bir müjde olarak belirtmek istiyorum. Kartalspor bizim gözbebeğimiz. Bölgemizin de en öneli kulübü. Onu mümkün olan en kısa sürede, esas yeri olan Süper Lig’e çıkartacağız.

Tabii bununla yetinmeyeceğiz tüm amatör spor kulüplerine destek vereceğiz. Gençlerimizi hemen her alanda spora teşvik edeceğiz.

Açacağımız spor kompleksi ile tüm Kartallılara hizmet getireceğiz.

Tabiri caizse dört başı mamur etüt merkezlerimiz olacak. Kartal’ın birkaç bölgesinde açacağımız bu merkezlerimizde maddi imkanı olmayan çocuklarımıza eğitim desteği vereceğiz. Yine buralarda ders harici sosyal ve sportif aktiviteler ile güvenli internet imkanı ile buraları gençlerimiz için tam bir yaşam merkezi haline getireceğiz.

“Güvenli Kartal” sizin mi emniyetin mi görevi?


Öncelikle Kartal’da maalesef ciddi bir güvenlik problemi var. Sokaklarda, okul önlerinde, çocuklarımızın oyun alanları olan parklarda gerek emniyet raporları gerekse ailelerin şikayetlerinden ciddi bir problem olduğunu görüyoruz. Bunu engelleyecek çalışmalara imza atmayı düşünüyoruz. Güvenli Kartal projemiz kapsamında oluşturacağımız güvenlik merkezi ile parklar ve merkezi noktaları 24 saat kameralarla izleyeceğiz. Bunu emniyet teşkilatımızla eşgüdüm halinde yapacağız. Yine zabıtalarımızı da okul önlerinde ve parklarda görevlendirerek güvenlik yönünde çalışmalara imza atacağız.


Mahallelerde neler yapacaksınız?

Her mahallemizin kendisine münhasır sorunları var. Bizler Kartal’ı yaşayan insanlar olarak bunları biliyoruz. Ancak “biz biliyoruz, çözeriz” deyip işin içinden çıkmayı düşünmüyoruz. Mahallelerde toplantılar düzenleyeceğiz. Başta seçilirsem ben olmak üzere belediye yöneticileri ile özellikle muhtarlarımızla sorunları yerinde tespit edeceğiz. Halkımızla görüşeceğiz. Çözüm üreteceğiz.
Kaldırım yap-bozuna son vereceğiz. Bu çalışmaları sadece ihtiyaç halinde ve kendi personelimiz ile gerçekleştireceğiz. İsrafın önüne geçeceğiz.
Sabit ve otoparklı Pazar yerleri inşa edeceğiz. Bugün pazar yerleri sokaklarda. Hem esnafı olumsuz etkiliyor hem de rahat alışveriş imkanı yok.

Şunu da eklemek istiyorum. Bugün Kartal merkezde, özellikle Hamam sokak ve çevresiyle ilgili esnafımızın ciddi şikayetleri mevcut. Bu tarz yerlerde hem esnafın hem de halkımızın hassasiyetlerini gözeterek gerekli adımları atacağız.

İstanbul’un hemen her yerinde kentleşme ve imar ile ilgili problemler var. Kartal’da durum nedir?


Bugün Kartal’ı huzurlu birkent haline getirecek bir şehirleşme ve imar hamlesine ihtiyaç var. Bunu gökdelenler inşa edelim, her yeri betona bürüyelim manasında söylemiyorum.

Kartal deprem kuşağı üzerinde. Olası bir depremde büyük hasar meydana gelebilir. İnsanlarımız hayatını kaybedebilir. Ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyaç duyuyoruz.
Biz göreve gelirsek, uzmanlardan oluşturacağımız ekiplerle dönüşümü planlayacağız. Dönüşüme halk gözünden bakacağız. Rantı ilçemiz sınırlarından içeri sokmayacağız! Ekolojik dengenin korunmasına önem vereceğiz.
Bu konuda merkezi yönetimin attığı bir takım olumlu adımların yanında, seçilirsek belediye olarak ruhsat ve iskan harçlarında iyileştirmelere gideceğiz. Rayiç bedellerdeki adaletsizliği gidereceğiz. 
Yani şehrimize ihanet etmeyeceğiz. Bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir Kartal emanet edeceğiz.

Sorunlara değindik. Çözüm önerilerinizi de konuştuk. Yönetimde belirlediğiniz temel bir ilke, bir prensip var mı?


Bizim temel ilkemiz liyakat ve ehliyeti esas almak. Ayrıca adil olmak. Çalışmalarımızı yürütürken bunlara dikkat edeceğiz. Hak sahibi bir vatandaşımız sorununu çözmek için aracıya ihtiyaç duymayacak. Bize müracaat ettiğinde sorunu, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacak.

Bir de bize soruyorlar. “göreve geldiğiniz de eski dönemde işe alınanlar ne olacak?” diye samimiyetle belirtmek istiyorum ki kimse işinden olmayacak. Biz kişilerin görüşlerine, düşüncelerine değil işin ehli olmadıklarına bakarız. Biz hizmet etmeye, kucaklaşmaya ve sorunlarımızı çözmeye geliyoruz. Kucaklaşacağız ve hep beraber mutlu bir Kartal’ı oluşturacağız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Şunu belirtmek istiyorum ki Saadet Partisi bu seçimlerde kimseyle ittifak içerisinde değildir. Her bölgede kendi adayı ve listesiyle seçimlere girecektir.
Bunu ifade ettikten sonra şunu söylemek istiyorum. Kartal için iddialıyız. Hem seçimler noktasında hem de Kartallılarla birlikte elde edeceğimiz seçim başarımızın ardından gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız açısından iddialıyız. Kartal’ı hep beraber yönetmek üzere Kartallıların desteğini talep ediyorum.