AKP'den istifa edip yeni parti kuracağı belirtilen Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın kuracağı belirtilen partiye AKP'de önemli görevlerde bulunmuş kişilerin de katılacağı ifade ediliyor.

AKP'nin son seçimlerde yaşadığı büyük yenilgi partinin kamuoyundaki etkisinin azaldığına ilişkin değerlendirmelere neden oluyor. 

Yaşanan son seçim yenilgisinin AKP'nin büyük bir bölünme ile karşı karşıya kaldığını gösteriyor.

YENİ PARTİ ÇALIŞMALARI HIZLA İLERLİYOR!

AKP'den ayrılıp yeni parti kuracağı iddia edilen Ali Babacan'ın partisine dikkat çeken isimlerin katılacağı bildirildi.

AKP 22. dönem milletvekili Emin Şirin, TV5'te Mehmet Ali Kayacı'nın'Buluşma Noktası' programında Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın kuracağı belirtilen partiye önemli isimlerin katılacağını iddia etti.

Şirin, yeni partiye AKP'de İçişleri Bakanlığı yapmış başta Beşir Atalay olmak üzere Fehmi Koru gibi isimlerin de kurmay ekipte olacağını söyledi.

AKP'nin yaşanacak bölünmede derin bir yara alacağı değerlendirmeleri yapılırken konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Şirin, "Sayın Abdullah Gül, Ali Babacan ve orada Beşir Atalay‘ın ismini unutuyoruz. Nihat Ergün de biraz kenarda benim anladığım kadarıyla bu işin esası Abdullah Gül, Beşir Atalay, Ali Babacan ve hatta Fehmi Koru. İçeride olanların anlattıkları sistem bu oluyor" şeklindeki ifadeleri kullandı.