Son olarak 27 Mart’ta DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde parti genel merkezinde bir araya gelen 6 siyasi partinin genel başkanı üçüncü görüşmeyi 24 Nisan’da Ankara’da iftar yemeğinde yapacak. Bu kez ev sahibi Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal olacak.

24 Nisan’da buluşacak CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları, 27 Mart’taki toplantıda oluşturulmasına karar verdikleri komisyonların çalışmasını ele alacak.

Toplantının, DP Genel Merkezi mi yoksa başka bir yerde mi yapılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal ilk olarak 13 Şubat'ta, Kılıçdaroğlu ev sahipliğinde Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri'nde çalışma yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda 6 muhalefet partisi genel başkanı, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasına son şeklini verdi.

6 genel başkan daha sonra mutabakat metninin imzalanması için 28 Şubat'ta düzenlenen törene katıldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 27 Mart'ta diğer partilerin genel başkanlarını partisinin genel merkezinde ağırladı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş sürecinin yol haritası kapsamında bir çalışma grubunun oluşturulduğu toplantıda, milli iradenin sandığa tam olarak yansıması ve seçim güvenliğini sağlamak amacıyla da bir çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı.

Kaynak: Milli Gazete