DEVA Partisi’ne “30 milletvekilinin geçeceği” iddiası Ali Babacan’ın yakın kurmayına soruldu.

DEVA Partisi’ne “30 milletvekilinin geçeceği” iddiasına Ali Babacan’ın yakın kurmayı, “Önce teşkilatları kurmak derdindeyiz. Meclis tatile girdi. Tatil boyunca alanda seçmeninden gelecek reaksiyona göre arkadaşların önümüzdeki dönem içerisinde hareket edeceğini düşünüyorum” yorumunu yaptı.

ESKİ VEKİLLER TEŞKİLATLAR İÇİN HER İLE İLİŞKİN RAPOR HAZIRLADI

DEVA Partisi teşkilatlanmayı tamamlamak için kolları sıvadı. Parti kuruluşundan önce eski vekiller tarafından hazırlanan raporlar da dikkate alınarak 81 ilde teşkilatlanmanın tamamlanması hedefleniyor.

DEVA PARTİSİ KONGREYİ NE ZAMAN YAPACAK?

DEVA Partisi yılsonuna kalmadan kongreyi yapmayı planlıyor.

Kulislerde dile getirilen erken seçim iddialarına ilişkin DEVA Partili yönetici, “Ola ki bir seçim olursa kongrenizi yapmış olur musunuz, deniyor. Benim gördüğüm kadarıyla DEVA Partisi’nin ona ihtiyacı olmayacak yani kongre yapıp seçime gitmeye ihtiyaç olmadan da değişik imkanlar, alternatifler oluşabilir ve biz bunu önümüzdeki yasama yılı başladıktan sonraki süreç içerisinde çok daha rahat göreceğiz ama tabii ki arzumuz yıl sonuna kalmadan kongreyi yapmak olur. Çok kısa süre içerisinde bütün illerde kongreleri yapacak vaziyete teşkilatların geleceğini tahmin ediyorum” yorumunu yaptı.

“30 MİLLETVEKİLİ KATILACAK” İDDİASI

Kulislerde dile getirilen “30 milletvekili DEVA Partisi’ne katılacak” iddiasına da DEVA Partili yönetici şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şu anda bizim teşkilatları kurmadan Meclis’te herhangi bir milletvekiliyle böyle bir temasa geçip de bize geçmesini talep edeceğimiz hiçbir kimse olamaz. Önce biz teşkilatları kurmak derdindeyiz.

“GÜNDEMİMİZ ŞU ANDA TEŞKİLATLARIN KURULMASINA YÖNELİK OLACAK”

Teşkilatlar kurulduktan sonra talebi olan arkadaşlar varsa tabii ki mutlaka değerlendirilecektir ama ona dair bizim somut hiçbir girişimimiz de yok, böyle bir çalışmamız da söz konusu değil. Önce teşkilatlar bütün gündemimiz şu anda teşkilatların kurulmasına yönelik olacak.

KİMLER ARIYOR?

İlgi duyan elbette var parlamentoda bunu biz görüyoruz. Gerek bizi arama gerek Sayın Genel Başkanı.

“SEÇMENİNDEN GELECEK REAKSİYONA GÖRE”

Meclis tatile girdi. Tatil boyunca alanda seçmeninden gelecek reaksiyona göre arkadaşların önümüzdeki dönem içerisinde hareket edeceğini düşünüyorum. Ama ciddi anlamda DEVA Partisine bir ilginin olduğunu gözlemliyoruz. Bunu telefon trafiğinden anlıyoruz.  Arayanlardan anlıyoruz. Bizim ilk çalışmamız teşkilat çalışması. En kısa süre içerisinde 81 vilayetin tamamında kadroları kuracağız.”

MECLİS’TE GRUP KURMAK İÇİN EN AZ YİRMİ MİLLETVEKİLİ GEREKİYOR

En az yirmi milletvekili bulunan siyasi partiler, TBMM’de grup kurma hakkına sahip bulunuyor. DEVA Partisi’nin TBMM’de 1 milletvekili var.

Kaynak: Tarafsız Haber Ajansı