DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Ekonomi Bakanlığı yaptığı dönemi hatırlatarak, "Boş aldığımız hazineyi dolu teslim ettik. Peki şu andaki hükümet ne yaptı? Hazineyi tüketti, kasa boş" dedi.

AKP döneminde Ekonomi Bakanlığı yapan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Kırşehir I.Olağan İl Kongresi'nde hazineye ilişkin açıklamalar yaptı.

Babacan, "Biz, 2000'li yılların başındaki çalışma arkadaşlarımız, 2002'de yönetimi devraldığımızda, boş aldığımız hazineyi dolu teslim ettik. Bizim hesabımız ortada, devletin bütün rakamları açık. Başımız dik."

"Peki şu andaki hükümet ne yaptı?" diye soran Babacan şöyle konuştu:

"Şu andaki hükümet hazineyi tüketti, kasa boş. Ülke borç batağına batıyor. Doğmamış çocuklarımıza kadar memleketi borçlandırdılar.  Soruyorum onlara; vicdanınız sızlamadan nasıl çarçur ediyorsunuz bu milletin kaynaklarını? Nasıl har vurup harman savuruyorsunuz? Hiç mi durup düşünmüyorsunuz? Bunlar yönetemiyorlar, halkımızın onuru ile oynuyorlar. Bu yönetim anlayışı ile Türkiye'nin sorunlarını çözmek mümkün değil"

'Askıda ekmek' uygulamasına ilişkin de konuşan Babacan şunları söyledi:

"Ülkede özgürlükler askıya alırsanız, insan haklarını askıya alırsanız, demokrasiyi askıya alırsanız, ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Artık bu millet için yapacak hiçbir şeyiniz kalmamış demektir. Çözüm önerileriniz kalmamış demektir. Artık gitme vaktiniz de yaklaşıyor demektir." HALK TV