DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Türkiye adına hicap duyuyorum. Türkiye trollerle yönetilmeyi hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

Babacan, 30 milletvekilinin partisine geçeceği iddialarına ilişkin de konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’den 30 milletvekilinin partisine geçeceği iddialarına değinerek “Diğer siyasi partilerin mensuplarından bize açıkçası ciddi bir ilgi var. Diğer siyasi partilerin mensubu olup da bu ülkenin geleceğini DEVA Partisi’nde gören herkese kapımız açık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yönetim üslubu sorunu olduğunu savunan Babacan, Pelikan gurubunun kendisini daha önce hedef aldığını ifade etti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, “Türkiye trollerle yönetilmeyi hak etmiyor” diyen Ali Babacan, şöyle konuştu:

“Bugün adı Pelikan, yarın Balıkçıl olur, öbür gün Turna olur. Bu tür yapılara müsamaha eden, destekleyen kişilerin önce kendini sorgulaması lazım.

Bu tür yapıların desteğiyle sürdürülebilirlik mümkün mü, bir vicdan muhasebesi de yapmak lazım herhalde. Siyasetin ahlaki boyutunu çok önemsiyorum açıkçası.

Ben olsam ahlak dışı bir siyaset yapmaktansa gidip başka iş yaparım. Ne düşünüyorsanız, çıkın açıkça konuşun.

Birilerinin böyle organize, başka isimler üzerinden, sanki toplumda böyle bir kanaat varmış havası oluşturarak toplumu aldatma, işi olduğundan farklı gösterme çabasını nasıl oluyor da siyasi ahlak içinde değerlendirebiliyorlar, nasıl bu tür uygulamaların içine girebiliyorlar, açıkçası hem üzülüyorum, hem de Türkiye adına hicap duyuyorum.

Türkiye trollerle yönetilmeyi hak etmiyor.