AKP'den ayrılarak yeni parti kurması beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, partiye kan kaybı yaşattı. AKP'den iki ayda on binlerce kişi partiden istifa etti.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara gibi önemli büyükşehirleri kaybeden AKP’de, eski bakan Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurma hazırlıklarını hızlandırması partideki kan kaybını arttırdı.

Çok sayıda üyenin istifa ettiği tartışmalarının yaşandığı AKP’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iddialara “Şu an itibarıyla partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var” şeklinde yanıt verse de ortaya çıkan rakamlar bu ifadeleri yalanlıyor. Erdoğan’ın açıklamasından kısa bir süre sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı siyasi partilerin üye sayısının güncellendiği son verileri açıkladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6 Eylül 2019 verilerine göre AKP’nin üye sayısı 9 milyon 874 bin 843 olarak kayıtlara geçti.

Yargıtay’ın açıkladığı son verilerle iki ay önce yayınladığı rakamlar kıyaslandığında AKP’de on binlerce kişinin partiden istifa ettiği ortaya çıkıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na göre Temmuz 2019 tarihi itibariyla AKP’nin üye sayısı 9 milyon 931 bin 103 olarak kayıtlara geçti. Bu durumda iki ayda AKP’nin 56 bin 260 üyeyi kaybettiği anlaşılıyor.

Erdoğan, eylül ayı başında yaptığı açıklamada “Şu an itibarıyla partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Üye listelerimizi güncelliyor, ölümler ve diğer sebeplerle kayıtları düşenleri belirliyoruz. Üye sayımızda, yüzde 95’ten fazlası vefatlardan kaynaklanan yaklaşık 290 bin kişilik bir eksilme olduğunu gördük” demişti.

Kaynak: Milli Gazete