AKP'nin politikaları parti içinde sert tepkilere neden olurken AKP'den son 1 yıl içinde ise yaklaşık 800 bin kişinin istifa ettiği anlaşıldı.

AKP’nin içinden yeni partilerin çıkacağına dair söylentilerin artması AKP'deki kopuşları hızlandırdığı belirtiliyor.

AKP'nin önemli isimlerinin partiden ayrılmasının ardından ortaya çıkan tablonun partinin üye sayısında ciddi miktarda bir azalmaya neden olduğunu ortaya çıkardı.

2018 Ağustos’unda 6. olağan kongresini gerçekleştirdiği dönemde 10 milyon 719 bin 234 kayıtlı üyesi olduğunu açıklayan AKP’nin güncellenen üye sayısında büyük bir düşme olduğu bildirildi.

Başta ekonomi olmak üzere son dönemde ortaya konulan politikalar vatandaşın tepkisine neden olurken, son bir yılda AKP'den yaklaşık yaklaşık 800 bin üyenin istifa ettiği anlaşıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sitesinde yer alan Temmuz 2019 tarihli son verilerde ise AKP’nin üye sayısının 9 milyon 931 bin 103 olarak belirtiliyor.

Özellikle kuruluş döneminde yola çıktığı siyasi kadronun kazan kaldırması AKP'yi derinden etkilemeye devam ederken AKP'nin geldiği son nokta ise büyük bir güç kaybına uğradığını gösteriyor.

Kaynak: Milli Gazete