Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma kısıtlamasını iptal etmesini sert sözlere eleştirdi. Davutoğlu, “Burada ciddi bir yönetim krizi görüyoruz. Türkiye’de ekonomik krizde dahil bütün krizlerin başında yönetim krizi var.” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Sakarya İl Binası’nda partililerle buluşan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma yasağını iptal etmesi ve tank palet fabrikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

GÜNLÜK KRİZLERİ BİLE YÖNETMEYİ BECEREMİYORLAR

Sakarya teşkilatı ile toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davutoğlu Türkiye’nin yönetim krizini eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sokağa çıkma yasağını iptal etmesini eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin yeni bir siyaset vizyonuna ihtiyacı var. Var olan siyasi iktidar, bırakın vizyon üretmeyi günlük krizleri yönetmeyi bile beceremiyor. İşte son olarak bugünle ilgili ve bu hafta sonuyla ilgili önce Sağlık Bakanı sokağa çıkma yok dedi. Daha sonra yine daha önceki sokağa çıkma yasağı uygulamasında ders alınmamış şekilde İçişleri Bakanlığı geceye doğru bir açıklama yaparak sokağa çıkma yasağını ilan etti. Sabahta öğleye doğru Cumhurbaşkanı sokağa çıkma yasağını ‘Halktan gelen talepler’ doğrultusunda kaldırdığını söyledi. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye’de böyle bir kriz yaşanırken taleplere ya da ortaya çıkan sosyal atmosfere göre karar verilmez. Halkın sağlığı esas alınır. Sokağa çıkma yasağına ihtiyaç var ise, bilim kurulu tavsiye ettiyse bu bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmalı ve bakanlar arasında farklı açıklamalara dayalı bir kafa karışıklığına yol açılmamalıydı.

BURADA CİDDİ BİR YÖNETİM KRİZİ GÖRÜYORUZ

Bilim Kurulu’nun böyle bir tavsiyesi yoksa ve normalleşme başladığı içinde bir risk ortaya çıkmamışsa, rakamlarda bunu teyit etmiyorsa halktan gelen talep ne olursa olsun halkın sıhati düşünülmeli ve bu yasak zaten başta o tavsiyeler doğrultusunda uygulanmalı ya da uygulanmamalıydı. Ama malesef çok çelişkili kararlar alındı ve halktan gelen talep gerekçesiyle bilim kurulunun eğer bir tavsiyesi var ise sokağa çıkma yasağı ile ilgili bu ortadan kaldırılmamalı, değiştirilmemeliydi. Burada ciddi bir yönetim krizi görüyoruz. Türkiye’de ekonomik krizde dahil bütün krizlerin başında yönetim krizi var.”

TANK PALET FABRİKASININ KİME VERİLDİĞİ ŞEFFAF YÖNETİLMEDİ

Davutoğlu, “Ülke gündeminde sık sık yer alan tank palet fabrikasıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Tank Palet Fabrikası ile ilgili son derece tartışmalı, tutumlar, tavırlar, görüntüler sergilendi. Çünkü orada temel problem şeffaflığın olmamasıdır. Hangi yöntemle, nasıl ve kime verildiği açıklanmalı ve şeffaf bir şekilde yönetilmeliydi. Yurt dışından finansman sağlanması doğrudur, savunma sanayiye yatırım yapılması doğrudur. Ancak bütün bunların tartışma götürmeksizin şeffaf bir şekilde yerine getirilmesi önemlidir.” diye konuştu.