Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'da katıldığı iftar programında yaptığı açıklamaları değerlendirerek "Davutoğlu konuşursa, Erdoğan zor duruma değil çok zor duruma düşebilir" diye yazması dikkat çekti ve soru işaretleri oluşmasına neden oldu?

Orhan Uğuroğlu'nun Yeniçağ'da yayımlanan "Davutoğlu ya konuşursa?" başlıklı köşe yazısında Davutoğlu'nun "Diyarbekir" diye hitap ettiği Diyarbakır programında, "Son 3 yıldır, ülkemin ve hükümetimizin herhangi bir şekilde etkilenmemesi için dış politika konusunda bana yöneltilen telkinlere cevap vermemeye özen gösterdim. 17 yıl içinde dış politikada elde edilen bütün kazanımları kendi hanelerine yazıp, Suriye'de karşı karşıya kaldığımız zorlukları bize havale etmeye çalışanlar siyasi olarak çok ciddi ahlaki zaaf içerisindeler" mesajı verdiğini belirterek konuyu şöyle yazdı:

Davutoğlu'nun bu mesajından, "Bir gün konuşursam, neler söylerim neler" imasını anladım. İnanıyorum ki Davutoğlu konuşursa, Recep Tayyip Erdoğan zor duruma değil çok zor duruma düşebilir.