Seçimlere sayılı günler kala partilerin hangi illerde aday gösterdiği resmi ağızlardan açıklanıyor. AKP’nin Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin  3 büyükşehir, 4 il ve 91 ilçede seçmenin karşısına çıkmayacağını açıkladı.

SEÇMEN BAZI İLLERDE AKP LOGOSUNU BULAMAYACAK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “30 büyükşehrin 27’sinde AK Parti’nin, 3’ünde de MHP’nin adayı belediye başkan adayı olarak gösterilmiştir. İttifak kapsamında 51 ilin 17’sinde AK Parti, 4 ilde MHP’nin adayıyla seçime gideceğiz. 922 ilçe var, bunun 477’sinde AK Parti, 91 ilçede de MHP’nin adayıyla seçime girilecek” ifadelerini kullanarak 3 büyükşehir, 4 il ve 91 ilçede AKP’nin seçime girmediğini  resmi ağızdan açıklamış oldu.

SAADET TÜM SEÇİM BÖLGELERİNDE ADAY ÇIKARTAN TEK PARTİ

İktidar ve muhalefet partileri tek başına halkın iradesine başvuramazken, Saadet Partisi, devletten bir lira yardım almadan Türkiye’deki 1389 seçim bölgesinde aday gösteren tek parti oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kamuoyuyla paylaştığı örnek oy pusulasına ilişkin, “Bütün partilerin katılımıyla gerçekleştiğini düşünmek suretiyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanmış olan bir oy pusulası örneğidir. Ama her parti her yerde seçime katılmadı. Seçmenin yaşayacağı sıkıntılardan bir tanesi; mesela Ankara Büyükşehir’de MHP’yi bulamayacak, Adana Büyükşehir’de AK Parti’yi bulamayacak” ifadelerini kullanarak resmi ağızdan her seçim bölgesinde halkın iradesine başvurmadıklarını açıkladı.

Seçmen AKP’yi her ilde bulamayacak

Her seçim bölgesinde oy pusulalarında AKP’nin logosunun bulunmayacağını ifade eden Yavuz, “AK Parti ile girilen yerlerde sadece AK Parti’nin logosu, MHP ile girilen yerlerde sadece MHP’nin logosu olacak” diye konuştu. Yavuz, AKP’nin logosunun olmadığı yerlerde seçmenin MHP’ye oy vermesini istedi. Bütün seçim bölgelerinde seçime katılım hakkı elde ettiklerine işaret eden Yavuz, “30 büyükşehrin 27’sinde AK Parti’nin, 3’ünde de MHP’nin adayı belediye başkan adayı olarak gösterilmiştir. Büyükşehirlerin tamamında ya AK Parti ya MHP var. İttifak kapsamında 51 ilin 17’sinde AK Parti, 4 ilde MHP’nin adayıyla seçime gideceğiz. 922 ilçe var, bunun 477 ilçesinde AK Parti, 91 ilçede de MHP’nin adayıyla seçime girilecek” bilgilerini paylaştı.