Geçtiğimiz Pazar Tv5 te Çağlar Cilara’nın Gündemdekiler programının konuğu olan Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Bilal Ay çapıcı açıklamalarda bulundu. Saadet Partisinin seçim kampanyası olarak belirlediği “ Cepsiz Ceket” başta olmak üzere, eğer seçilirse Gaziosmanpaşa için neler yapacağına kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan Ay, Çağlar Cilara’nın sorusu üzerine “ Cepsiz Ceket her şeyden önce saadet partililerin meselelere farklı bir gözle bakabileceğini gösteriyor. Saadet partilerinin iş tutuşunun aslında, Saadet Partisi dışındaki tüm oluşumlardan farklı olabileceğini gösteren bir kampanya”  dedi.

Çağlar Cilara 2014 Yerel seçimleri rakamlarını vererek, Gaziosmanpaşa’da en yüksek oyu alan 3. Parti olan Saadet Partisinin o zaman ki adayı da olan Bilal Ay’a 37 bin oy aldığını ama seçilemediğini hatırlattığında Ay,  “2014 yerel seçimlerinin 17/25 Aralık gölgesinde yapıldı. Seçim yerelden genele doğru kaydı bir tarafıyla, insanlar memleket elden gidiyor diye düşünmeye başladı. “ diyerek aslında Gaziosmanpaşa’da büyük bir kitle tarafından takdir toplamasına rağmen seçimleri AK Parti adayının kazanmasının nedenini açıklamış oldu.

'Gelin koluma girin beraber yürüyelim diyorum'

Önümüzdeki yerel seçimlerin kendisinin adayı olduğu Saadet Partisi İle AK Parti arasında geçeceğinin ifade eden Ay, “ Eğer 5 yıldır yapılan hizmetlerden memnunsanız mevcut Belediye başkanına bir dönem daha devam et deyin. Ama hayır, biz beklediğimiz hizmeti göremedik, hayal kırıklığına uğradık, böyle düşünmemiştik, önümüzdeki 5 yılda da somut bir adım atılacağına inanmıyoruz diyorsanız gelin, hangi partili olduğunuzun bir önemi yok, hangi memleketten olduğunuzun önemi yok, hangi mahallede oturduğunuzun önemli yok, ne iş yaptığınızın, hangi takımı tuttuğunuzun önemi yok. Gelin bize destek verin çünkü burada başka alternatif yok. Biz hep birlikte seçimleri kazanalım diyoruz. Hatta aday olduğum gün şöyle bir twit atmıştım. Bakın aday oldum peşimden gelin demiyorum gelin koluma girin beraber yürüyelim diyorum. Elhamdülillah, sokakta vatandaşın da hadiseye böyle baktığını görmeye başladık.”  Dedi.

Matematik olarak Gaziosmanpaşa da AK Parti ve Saadet Partisi dışında bir partinin çıkmasının mümkün olmadığını,  iki partinin toplam oy oranlarının toplamının yüzde 65 olduğunu ortadan ikiye bölünse bile yüzde 32, yapacağını CHP nin ise Gaziosmanpaşa’daki  en yüksek oy oranının Yüzde 25 olduğunu söyleyen Bilal Ay başka bir partinin çıkmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Çağlar Cilara bu yerel seçimde seçmenin, mevcut partilerden daha çok adaya oy vereceklerini dile getirdi. Cilara’nın Duvar gazetesinin Saadet partisinin İstanbul’da kazanma ihtimali olan üç ilçesinden birinin Gaziosmanpaşa olduğunu yazdığın hatırlatması üzerine, İsmen şahsının bilinirliğinin yüzde 50 civarlarında ve oy veririz diyenlerin oranının ise diğer seçimlere göre kat be kat üzerinde olduğunu belirten Ay, “ Yani seçim kazandıracak rakamlar da diyebiliriz” dedi.

'Belediye Başkanına ait makam odasının kapısını sökmek'

Programın devamında Seçilince yapacaklarını anlatan Bilal Ay, ilginç açıklamalarda bulundu. Gaziosmanpaşa’yı  AŞK ile yöneteceklerini  söyleyen Ay, AŞK’ın  A’sını adalet ilkesi olarak açıkladı. Herkese eşit şekilde hizmet götüreceklerini söyleyen hiçbir mahalleyi, cemaati veya görüşü ayırmayacaklarını anlattı. Aşkın A’sında Azmin de olduğunu ekleyen başkan adayı, yorulmadan, gerekirse uyumadan azimle çalışıp taahhütlerini yerine getireceklerin dile getirdi.

Ş yi ise şeffaflık ve şefkat olarak ifade eden Ay, seçildikleri takdirde 1 Nisan günü ilk yapacakları şeyin Belediye Başkanına ait makam odasının kapısını sökmek olduğunu söyledi. Halkın dilediği zaman Başkana ulaşabilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye başkan adayı Bilal Ay, bizim belediyecilik anlayışımızda vatandaşla Belediye Başkanı arasında kapılar olmaz, engeller olmaz. Dedi.

Daha pek çok konuya değinilen programın tamamını ekteki youtube linkinden izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=XHe01mg0khU