Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, hazır kıymalardan alınan numunelerin neredeyse tamamının yabancı maddelerle dolu olduğunu savunarak, "Hazır kıyma almayın" uyarısında bulundu. Yalçındağ, "Kıymayı kasaptan çektirerek alın, içinde ne olduğunu görün" diye konuştu.

Kasap, market gibi perakende işletmelerde önceden çekilerek paketlenmiş kıyma satışının sürdürüldüğüne dikkat çeken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Vatandaş kıymasını kasapta gözünün önünde çektirip alsın, içinde ne olduğunu görsün. Bunun doğrusu budur. Paketlenmiş ürünün karşısındayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'nun kurulduğu gün, yaptıkları ilk çalışmanın ‘dökme kıyma satışının durdurulmasına yönelik olduğunu' hatırlatan Yalçındağ, "Hazır kıyma almayın" uyarısında bulunarak vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı.

Yalçındağ, hazır kıymanın hem halkın hem de esnafın başının belası olduğunu ileri sürdü.

''Gıda Hijyenistleri Derneği ile çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Yalçındağ, sözlerini şöyle devam ettirdi;

"Aldıkları numunelerin neredeyse tamamı yabancı maddeyle dolu çıktı. Ondan sonra da bakanlık bunu yasakladı. Vatandaşı bir beladan kurtarmış olduk. Şimdi de aynı görüşteyiz. Vatandaşa asla tavsiye etmiyoruz. İçerik olarak bakıyoruz, yüzde 20 yağlı diyor. Yani 750 gram etin, 250 gramını yağ alıyorsunuz. Aslında ucuz gibi görünse de pahalıya almış oluyorsunuz. Yani istediğiniz değil, yapanların istediğini alıyorsunuz. Onun içinde et almanın yeri kasaptır diyoruz. Şu anda hazır kıyma kesinlikle yasaktır. Gördüğünüz yerde Alo 174'e ihbarda bulunun. Bu yasaktır ve cezayı gerektirir." diye konuştu.