Proje askıya alındı150 şoför boşta kaldı

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ancak sonra sona erdirdiği ‘Sağlıklı Yaşam Araçları’ projesi nedeniyle 150 şoför işsiz bırakıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ve adına ‘Sağlıklı Yaşam Araçları’ projesi iş eksikliği nedeni ile sona erdirilmişti. Ancak proje kapsamında mobil sağlık araçlarını kullanmak için işe alınan 150 şoför ise ihbarname olmadan işten çıkarılmaları dikkat çekti.

Durum ile ilgili Meclis’te soru önergesi verilmesi üzerine cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iddiaları doğruladı. Ancak Bakan Koca, projenin sonlandırılması nedeni ile işlerine son verilen şoförlerin Bakanlık kadrosunda olmadıklarını, alt yüklenicilerin sorumluluğunda olduğunu söyleyerek topu alt yüklenicilere fırmalara atmayı tercih etti.

Bakanlık, şoförlerin mağduriyeti ile ilgili topu alt yüklenici firmalara atmasına rağmen tepkilerden kurtulamadı. Kamuya ait bir projede taşeron çalıştırmanın hem sosyal devlet anlayışı ile hem de taşerondan kadroya geçiş düzenlemesi ile de çelişkiye düştüğünü ifade eden sendikalar, şoförlerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Kaynak; Milli Gazete