suleyman-gok-hacamati-dunyaya-ogreten-lider

Hacamat Dernek başkanı, HACAMAT adlı kitabın yazarı Süleyman Gök 2008 yıllarında hacamat mesleğini uygulayan 10 kişiden biri idi.
saglik-bakanligi-hacamat-kursu
2010 yılına gelindiğinde hacamat mesleğini öğrenen uygulayan uzmanların sayısı 50 ye çıkmış, 2012 yılında 1,200 kişiye 2016 yılı itibari ile uygulayan eğitimli kişilerin sayısı 10.000 ulaşmıştır.
Mesleği uygulayan uzmanların 8 yılda on kişiden on bin kişiye ulaşmasında bir çok etken vardır.

suleyman-gok-hacamati-dunyaya-ogreten-lider-5

En önemli etken Hacamat’ın dinimiz İslam’da sünnet olması ve Rasulallah SAV Efendimiz tarafından bir çok kez tavsiye edilmesidir.
suleyman-gok-hacamati-dunyaya-ogreten-lider-4                                Hacamat Dernek Başkanı Sayın Süleyman Gök bey şüphesiz hacamat mesleğinin tanınmasında en önemli isimlerden birisi olup mesleğe yaptığı en önemli katkı standart tarama hacamatlarının mucidi ve geliştiricisidir.
Bu gün tüm dünyada takribi ikiyüzbin kişi Süleyman Gök ekolünü kendi çevresindeki hastalara uygulayarak hastaların şifa bulmasına vesile olmuştur.
suleyman-gok-hacamati-dunyaya-ogreten-lider-6

Sağlık Bakanlığı Hacamat Kursları uygulamaları konusunda 2008 yılından bu yana Süleyman Gök’e sırf hacamat uyguladığı ve öğrettiği için bu geleneksel tıbbın yayılmasında katkılarından dolayı iltifat etmek teşekkür etmek yerine 1 kez İstanbul tabibler odası tarafından olmak üzere 7 kez şikayet edilmiş 11 kez mahkemeye ve savcıya ifade vermiş bir suçlu muamelesi görmüştür.

Bu nedenden dolayı Süleyman Gök 2015 yılından bu yana gerek uygulama gerekse eğitimleri tamamen bırakmak zorunda kalmıştır.

suleyman-gok-hacamati-dunyaya-ogreten-lider-7

Sayın Süleyman Gök; ‘Lise eğitim seviyesinde herkesin 4-5 günde kolayca öğrenebileceği bu mesleğin kısa zamanda devlet tarafından yasal olarak eğitim ve kurslarının açılmasını ümid ediyorum diye belirtti.