Soğuk kış günlerinin sık görülen hastalığı boğaz enfeksiyonundan korunmak ve ağrılarını hafifletmek için hangi besinleri tüketmeliyiz. 

Ayva ve limon karışımı

Dilimlediğiniz ayvanın üzerine limon sıkın ve 1 tatlı kaşığı kadar bal dökerek hafifçe ezdikten sonra sabahları veya akşamları teketin. Bu karışımı düzenli kullandığınızda, boğaz enfeksiyonlarından korunur ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. 

Limon 

Doğal bir antibiyotik olan Limon ise güçlü bir C vitamini kaynağıdır. İçerdiği sitrik asit ile boğazın alkalize olmasına yardımcı olur.

Soğan suyu ve sarımsak 

Kış aylarının vazgeçilmezi olan soğan ve sarımsak İçerdiği allisin ile birer doğal antibiyotiktirler. vücuttaki sümük dokusunun hava yollarından atılmasını sağlayan sülfür bileşenleri içerir. Hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla savaşır. Kabuklarını temizledğiniz  İki orta boy soğanı ikiye bölüm bir gün suda beklettiktem sonra suyunu içerek boğaz ağrınızı ve öksürük şikayetinizi hafifletebilirsiniz.

Çiğ Kerevizi tüketin 

Kereviz çiğ tüketildiğinde, boğaz ağrılarının azaltılmasına büyük katkı sağlar. Rendeledikten sonra üzerine bol limon sıkarak tüketebilirsiniz. Kerevizin yüzde 75'i su, yüzde 25'i liftir, bu yüzden oldukça alkalize edici özelliktedir. Düzenli olarak tüketirseniz boğaz hastalıklarına yakalanma riski de düşer