SAFSATALIĞIN BU KADARI 

İslam’ın varlığı delilleri ve hükümleri ile bugüne kadar uygulanan bir  çok ekseriyet içerisinde bulunan ve manaların kaynağı olan  delillerdir.Deliller eşittir gerçekler neden mi..? Eğer bir hükmün delili  olmazsa safsatalığı yani sakatlığı çok olur. Meydana gelen bu  safsatalık ise okuyucunun zihninde bir çok eksiğin var olmasını ortaya  koyar eksik kalan bilgi yanlış hüküm oluşturur bu yanlış bir olasılıktır  bugün İslamiyeti bilmeyen dışarıdan yorumlayan herkes alim sanıyor  kendisini olmaz olmaz bu iş yüzmeyi bilmeyen bir insanın ısrarla suya  atlayıp boğulmayı istemeyip boğulması gibi bir şeydir malesef.. 

İşte dinide bu şekilde tahrif ettiler dinin inceliğini bilmeyen herkes bir  dert benimsemiş ve dini realiteyi kendi safsatalıkları ile yazmaya  başlamışlardı.. 

Kusura bakmayın ama safsatalığın bu kadarı  

Zihinlerde meydana gelen karışıklığın İslami hükümlere müslümanca  tahmid, tahsis ve yaklaşım bilmediğinden kaynaklanan kurallar  çizgisinde olduğunu bilmek zorundayız.. 

İslamiyet bir yerde insaftır buna akıl erdirmekte muhaldir neden mi  mesela parelel küre içerisinde Galileo’nun ,newto’nun varsayımları ile  yürütülen bir hareket biçimi vardı, sosyalist ve kapitalist hür vardı  anladık mı..? Anlamadık  

O vakit İslam’ın delilleri ve gerekçelerini anlamak da yek dahilinde  bazen muhaldir  

Görüyorum ki bu cemiyette ortaya çıkıp papağanlık yapanlar var dur  dur her şey’in bir ehli bir işi var nefsini müdafaa edemeyen bir çok 

zinciri boynuna takmış elmaya armut diyen insanlar cismani ve  kalıplaşmış normal anlayışı kavrayamazlar... 

Batı kendini çok uyanık görüyor bizim ezik muhafazakarlara göre  gerçekten de malesef öyleler bu politikayı kavramak zor değil fark  batı İslami tefekkürü ve kendilerini İslam manifestosunda aynı  görüyor bu fark kimilerinin gözünden kaçtığı için batı ile İslamiyeti  savaştırıyor  

Bedahet hissi bir çok meseleyi iyi olarak anladığını ifade eden birim  olarak bilinir yapılan bu durum kayıtsız ve şartsız Müslüman zihinlerini  asepsi olarak çepeçevre saran bir durum olmasındandır çağa islamca  müslümanca bakmanın tek bir gerekçesi dini iyi yaşamak ve iyi tarif  etmekle meydana gelmesine bağlanır.Meydana gelen bu durum dini  bünyede olaylara müslümanca bakmayı gerektirir.Lakin şuan  günümüz nasları bilmedikleri düşünceler üzerinde bir takım mevzuları  konu ediniyorlar edindikleri mevzular kendilerinin bile idrak  edemediği sendromdur bunu bir sendrom olarak görüyor olmamın  sebebi etimolojide mevzuyu kavrayamamalarından  

kaynaklanmaktadır.. 

Naslar bu noktada radikal ve İslami konuşan biriyle konuşmaya  girmekten korkar fizikçilerin bir kuralı vardır feymın tekniği ve  etkileme burada kuantum alanında araştırmalarda yazılacak olan  şeyin boş bir kağıda yazılması ve daha önce duyulmamış hatta hiç  duymamış birine anlatılan ilk bilgi aynı zamanda bir bilgiyi öğrenip  öğrenmediğini anlamak için onu yazmak ama görüyoruz ki insanların  çoğu bunu bilmeden yazar çizer sempatizanlığı yapıyor..

Yaptıkları safsatalık diz boyu olmaya başladı neden mi..? Bakın yazı  çok büyük bir darbedir insanlığa yapılan bu oyun bir çok zihnin  bitmesine ve harf oyununa dönüşmüş bir terbiyesizlik olduğu  gerekçesiyle bu günümüze kadar gelmiştir.Batı ve Türkler arasında 19  meselede fark vardır Kemalistlerin inkılaplarıyla gömüldü.Bizde bir  gece yatarken bile saçı, açık yatmamız büyük edepsizliktir.. 

Arkadaşlar bu islam’a karşı olanların işidir bu iş yani hainlerin  safsatlarıdır.Peki ya İslam’a hizmet ettiğini düşünüp bunun  aksiliklerine hizmet edenlerin hainliklerine ne demeli.. 

Yükselmede de alçalmada da bu lezzeti bize bu cemiyette yaşatanlar tahakkuk edilen planın ne kadar büyük bir hücrede yardımcı olması  gerektiğini izah edilen on görüleri ile savunduklarını göstermiş  durumdalar bugün bu ülke de İslam’a hizmet edende hakaret eden de  belli bir minval de bunu yapmaktadır. Eğer İslami ve hizmeti münferit  olarak anlatırsam münferit kalırsın eğer İslamı cemiyet ve ekseriyet  olarak umumi manada başlatırsan çok kitleyi peşinden koşturursun  mesele çok kişiyle koşmak değil şuurlu birliktelik içerisinde koşmaktır  delice koşmaktır hatta sarhoş olmaktır.İnsan yaptığı ve sevdiği dava  uğruna delice koşmalıdır eğer kişi delice ve aşkla koşmazsa bir zaman  sonra safsatalık yapmaya yön tutar tutulan bu beyhude yolun sonu  görünmüyor peki ya soruyorum size bunca safsatalığın  görünmezliğine kim kendini kaptırmak isteyebilir ki..?  

İradem ve davam  

İrade eğitimleri ile mütefekkirlerin dünyası 

Ayşenur TOKSÖZ