Fetullah Bülbül kimdir?
Bize kendinizi biraz tanıtır mısınız?

Aslen Erzurumlu olup doğma büyüme Sultanbeyli’nde yaşamaktayım. Hafızlık eğitimimi tamamladıktan sonra Sultanbeyli’de imam hatip lisesini tamamladım. Uzun bir süre İstanbul Büyük Şehir Belediyesine bağlı İstanbul Deniz Otobüslerinde yöneticilik görevinde bulundum. Milli Görüş teşkilatlarımızda mahalle yönetiminden başlayıp sırasıyla ilçe gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı ve milletvekili adaylığı görevinde bulundum şimdi ise dua ve desteklerinizle ilçemizden belediye başkan adayıyım.

Peki Sultanbeyli Fetullah Bülbül için ne ifade eder?

Benim yüreğimde, benim gönlümde İstanbul’un en nadide ilçesi. Sultanbeyli, 81 vilayetten insanlarımızın yaşadığı, bütün renklerin temsil edildiği Anadolu’nun özeti, komşuluk ilişkilerinin hala canlı tutulduğu, yaşandığı, Türkiye’nin özeti olan bir ilçemiz. Dolayısıyla derdimiz ve sevdamız Sultanbeyli. Bu ilçeyi bütün Türkiye’ye sevdireceğiz.

Fetullah Bülbül neden aday oldu peki?

Az evvelde bahsettim Sultanbeyli’nin benim kalbimde gönlümde büyük bir yeri var. Geldiğimiz noktada ise Sultanbeyli’nin en büyük problemi maalesef ifade ediyorum ki yönetim sorunudur.

Aydos Ormanlarının komşusunuz ama bir televizyon programında kişi başına düşen yeşil alan miktarının azlığından yakınmıştınız. Bu nasıl oluyor?

Ben ilçemizi orman adası olarak isimlendiriyorum. İlçemiz İstanbul’un en temiz havasına sahip, elle gösterilecek ormanlarla çevirili bir vadi ilçedir. Maalesef ifade ediyorum ki ilçemizde halkımızın bütünüyle faydalandığı bir mesire alanı hala yapılmamıştır. Biz hizmeti devir aldığımız süre zarfından ilk işlerimizden biride halkımızın yaşam kalitesi artıracak bir kaç mesire alanı inşa etmek olacaktır.

90’LARIN TALEPLERİ HALA GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR

Çocukların sizden park talep ettiği doğru mu?
Sultanbeyli’de hala yeterli park yok mu?

İlçemiz konum olarak çok iyi bir noktada olmasına rağmen gerek ilçe, gerekse büyükşehir belediyesinden en az hizmet alan ilçelerin başında gelmektedir. Her noktada eksikleri olan ilçemizde çocuklarımız da ve gençlerimiz debirçok hizmetten mahrum bırakılmıştır. 1990’ların Sultanbeyli’sindeki istek ve taleplerin birçoğu hala güncelliğini korumaktadır.

İlçenizin tapu sorunu olduğu bilinen bir gerçek. Ancak geçenlerde Sultanbeyli Belediyesi bir “Mülkiyet Ofisi” açtı. Bunun anlamı nedir? Bu sorun çözülüyor mu gerçekten?

Tapu sorunu da diğer problemlerde olduğu gibi 1990’lardan günümüze gelen problemlerin en başını çekmektedir. Mevcut belediye yönetimi bu konuda belli adımlar atmış ve tapular nihayet Sultanbeyli Belediyesi’nin bünyesine geçmiştir. Bu katedilen aşama için yöneticilerimize teşekkürü de bir borç biliriz. Fakat temel problem çözüm mü olacak yoksa çözümsüzlüğe bir adım daha mı yaklaşacak yaşayıp göreceğiz. Bu konuda artık mühim olan fiyatlar ve sonrasında doğacak sorunlardır.

Nasıl bir şehirleşme öngörüyorsunuz?
Örneğin Sultanbeyli gökdelenler kenti olur mu seçimi kazanırsanız?

Daha öncede birçok kez anlattım dünyaca ünlü mimarlardan bir tanesi, uçaktan inince diyor ki; “Bu binaları yapanlar Mimar Sinan’ın torunları olamaz!” Çünkü neden? Hangi mahalleye bakarsanız bakın, çarpık kentleşme dikkatinizi çekecektir. İlçemiz türlü bahanelerle düşük imarla gecekondu şehrine dönüştürülmüştür. Sultanbeyli’nin imar hakkı diğer ilçelere kaptırılmıştır. Biz yönetime geldiğimizde imar oranlarını artırarak şehrimizin bütün dengelerini koruyacağız. Şunun da altını önemle ve kalın çizgilerle çizmek istiyorum, Sultanbeyli’yi beton ilçeye dönüştürmeden, modern gecekondudan uzak bir ilçe haline getireceğiz. Bu büyük gökdelenler anlamına gelmiyor bizim şehircilik tasavvurumuzda gecekondunun da, gökdelenlerinde yeri yoktur.

İlçenizde 15 yıllık bir AK Parti belediyesi var. Daha öncesinde ise siz vardınız. Neden farkınız? Sultanbeyli halkı neden sizi tercih etsin?

Milli Görüş belediyeciliğinin ön plana çıkmasındaki en iyi örnek halk belediyeciliğinintemel prensip olarak kabul edilmesidir. Belediyenin gerçek sahibi halktır. Halkın istek ve temennilerinin dışında hiç bir hizmet üretilmemelidir. Biz bu düşünceyi periyodik olarak haftanın belli bir gününde halkımız ile randevusuz buluşarak bütün talepleri alıp,  gerekli bütün izahatları belediyenin gerçek sahibi olan halka vereceğiz. Bu semtte artık değişim tekrar milli görüş belediyeciliğine dönüş şarttır. İnanıyoruz değişecek.

Bir değişim ihtiyacından söz ediyorsunuz ve seçim kazanabilecek tek muhalefet partisinin siz olduğunu söylüyorsunuz. Değişim isteyenlerin tamamının oyunu alabilecek misiniz?

2014, 2009 yerel seçimlerinde de Saadet Partisi Sultanbeyli’nin ana muhalefet partisi ve meclis üyesi çıkartan tek partisidir. Bu bize şuna işaret ediyor: bütün kesimlerin, her partiye gönül veren bütün insanların tercih edebileceği ve hatta geçmiş seçimlerde de görüldüğü üzere tercih ettiği bir parti Saadet Partisi. Buradan yola çıkarak iktidar partisine gönül veren insanların, Sultanbeyli özelinde ki değişim ihtiyacını karşılayacak parti Saadet Partisi’dir. Biz, ilçemizi ortak akılla, halkla birlikte yönetmeyi kendimize hedef edindik. Belediye’nin denetlene bilirliğini en üst seviyede tutacağımız için her siyasi partiden vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla tercih edeceği bir cazibe merkezdeyiz. Bütün hemşerilerimizi de bu bakış açısıyla aramızda görmek istiyoruz. Onlardan dua ve desteklerini eksik etmemelerini bekliyoruz.

Peki mevcut durumdan memnun olanları nasıl ikna edeceksiniz?

Mevcut durumdan çok da memnun olanına rastlamakzor, şunu ifade edeyim ki halkımız mevcut yöneticilere istemeye istemeye, kerhen oy vermektedir. Halkımız oyunu bu yöneticilere değil mensubu olduğu partiye vermektedir. Bizde bunun biryerel seçim olduğunu, ülkemize başbakan değil ilçemize beş yıl boyunca bizi yönetecek bir başkan seçeceğiz. Halkımıza bunun üstüne basa basa ifade ediyorum tek ricam olsun bunun bir yerel seçim olduğu göz önünde bulundurarak inisiyatiflerini kullanmaları olsun.

Peki nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz.
Projelerden ziyade ilkelerinizi merak ediyorum.

En önemli meselede işte bu; halkımız bunu birçok kez gözden kaçırıyor. Bizim projelerimizin yanında aynı zamanda da temel ilkelerimiz ve prensiplerimiz var. Evvela İşi ehline vereceğiz, Kapımız herkese açık olacak, Partizanlık yapmayacağız, İsrafa geçit vermeyeceğiz, Doğayı ve kültürü koruyacağız, Adil olacağız, İmar rantı sağlamayacağız. Bunlar bizim temel prensiplerimiz. Hala projelerimizden bahs etmedik.

Şimdi de kısaca projelerinize de değinsek…
Sultanbeyli’mize dair irili ufaklı Bayanlardan-Gençlerimize, Yetişkinlerimizden-Tabiatımıza, Şehircilikten-Engellilerimize, Eğitimden-Spora birçok projemiz var burada bir kaçına değinelim.

Evvela Bayanlara özel, bütün sosyal, kültürel, ekonomik ve spor aktivitelerini gerçekleştirecek, sadece bayanlara kullanımına özel sosyal tesisler inşa edeceğiz. Sadece kadınların ulaşımı için pembe minibüs seferleri oluşturacağız. Kadınların çarşıya pazara çıktıklarında çocuklarını teslim edecekleri günlük çocuk kreşleri oluşturacağız. Bayanların aile geçimlerine katkıda bulunacakları el işi göz nuru mağazaları kuracağız.

Gençlerimizin en büyük sıkıntısı olan evlenememe problemidir. Buna özel evlilik masası kuracağız. Eğitimini bitiren gençlerimiz iş sıkıntısı biz çözeceğiz. Kariyer istihdam merkezleri kurarak gençlerimizin ilgi alanları için bilim ve teknoloji atölyeleri inşa edeceğiz.

Eğitim ilçemizin en önemli sorunlarından bir tanesidir. Öncelikte okullarımızın temizlik ve bakımlarının tamamını belediye olarak biz üstleneceğiz. Okullarımın kapılarında okul zabıtaları tahsis edeceğiz. İnteraktif okul bahçeleri oluşturacağız ve en önemlisi Sultanbeyli Üniversitesi projesini biz gerçekleştireceğiz.

Sağlık alanında ücretsiz evde hizmet imkanı sağlayacağız. Yaşlılarımız için hürmet ve şefkat evi oluşturacağız. Engellilerimizle alakalı olarak; Engelsiz Sultanbeyli Masası ve Engelsiz Spor Akademisi kuracağız.

Öncelikle Sultanbeyli Belediyesi’ni birkaç kişi değil, bu ilçenin gerçek sahibi olan halkımızla yöneteceğiz. Mobil projesiyle ihalelerimiz ve meclis toplantılarımız canlı olarak halkımız izleme imkanı sağlayacağız. Online beyan takip ve ödeme imkanı sunacağız.

Seçimlere yönelik tahmininiz nedir?
İddialı mısınız?

Biz kazanacağız, Kimse kaybetmeyecek diyelim.

Son olarak Sultanbeyli halkına ne söylemek istersiniz?

Öncelikle seçim çalışmalarında bizlere gönlünü ve kapılarını açan Sultanbeyli’mize çok teşekkür ediyorum. Bu artık bir halk hareketine dönüştü, bunu çok iyi hissediyorum artık. Tekrar ifade ediyorum biz bir aileyiz ve ailemi çok seviyorum. Yaklaşan yerel seçimlerde ailemin dua ve desteklerini bekliyor her şeyin hayırlısını niyaz ediyorum.