Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1981 Zonguldak Çaycuma doğumluyum. ilk ve orta öğrenimimi Çaycuma’da tamamladım. İmam Hatip Okulunu orta kısmını Konya, lise kısmını İstanbul’da tamamladım. 1998 yılında ilk olarak İstanbul Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi’ne geldim.

Atatürk Üniversitesi Elektronik Haberleşme Önlisans eğitimi sonrası, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdim. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Mahalli İdareler ve Yerel Yönetimler Yüksek Lisans eğitimi aldım.

Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi’nin birçok kademesinde görev yaptım. Saadet Partisi 25.26. ve 27. dönem İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldum. Son olarak Saadet Partisi İstanbul Planlama ve Koordinasyondan sorumlu il başkan yardımcılığı görevini yürüttüm.

TV5 televizyonunda Temiz Toplum programını hazırlayıp sunuyorum.

Evliyim, 3 çocuk babasıyım.

Çekmeköy Belediye Başkan Adayısınız. Çekmeköy deyince aklınıza ne geliyor?

Çekmeköy denilince aklımıza ilk olarak Anadolu geliyor. Anadolu’nun her kesiminden insanın, insanımızın bulunduğu yer geliyor. Benim ilkgençlik çağlarımda İstanbul’la tanıştığım, üzerimde insanın etkisinin ve emeğinin olduğu yer geliyor.

Çekmeköy, renkli bir ilçemiz, renkli bir kimliğe sahiptir. İstanbul’un betonlaşan yapısına karşı direnmeye çalışan, yeşilini korumaya çalışan bir ilçemizdir.

İlçenin bugünü için neler söylemek istersiniz?

Maalesef İstanbul’un genç ilçelerinden biri olmasına rağmen gerek altyapı gerek imar sorunları yüzünden Çekmeköy’ün giderek yaşanması güç bir yer olmaya başladığını gözlemliyorum. Özellikle yeni şehirleşen ilçemizde trafik ve otopark sorununun bu denli yüksek olması gerçekten çok manidar. Aynı zamanda ranta kurban edilen, şehirleşmenin giderek arttığı ve yeşilin yerini betonun aldığı bir yer oldu maalesef.

Mevcut belediye yönetimine dair görüşleriniz neler peki?

İlk olarak düşüncemiz şudur belediye halktan kopuk. Çekmeköylüler de mevcut yönetimden memnun değiller.

Yapılan araştırmalarda, belediye yönetiminden memnuniyetsizlik ilk 3 sıra içerisinde yer alıyor. Bu sebepledir ki halkı ile bütünleşememiş, kucaklaşamamış bir belediye yönetiminin bu millete verebileceği hiçbir şey yoktur. Allah nasip ederse 31 Mart’tan sonra bizler Çekmeköy halkı ile belediyeyi barıştıracak ve belediyenin bu milletin hizmetkarı olduğunu göstereceğiz.

Diyelim ki kazandınız. İlk olarak ne yapacaksınız?

İlk işimiz belediye başkan odasını kapısını sökmek olacak. Bunu gerçekten yapacağız. Daha şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile herkesi kucaklayacağız. Bu ilçenin sorunları ancak karşılıklı mutabakatla çözülecektir. Partizanlık yapmayacak belediyenin imkanlarının tüm vatandaşlarımıza eşit olarak ulaşmasını temin edeceğiz.

Halkla birlikte bir yönetim anlayışı ortaya koyacaksınız. Peki neler yapacaksınız?

Çekmeköy için projelerimize titizlikle çalıştığımızı ifade edeyim şimdilik. Projelerimizi açıkladığımızda hemen her kesimin memnun olacağını düşünüyorum.

Ancak, detaylara girmeden şunları ifade edebilirim ki, trafik sorunu, otopark sorunu, imar sorunu ile ilgili çalışmalarımız var. Hakkaniyetli belediyeciliği sağlayacak çalışmalar içerisindeyiz.

Fakat en büyük projemiz belediye ile Çekmeköylüyü barıştırmak olacak. Belediye bir partinin merkezi değil herkesin gönül rahatlığıyla gelip sorunlarını çözebileceği bir yer olacak.

Kadro da önemli... Kadronuzda önemli isimler olacak mı?

Kadromuz sürpriz olsun. Allah nasip ederse tüm Çekmeköy’ü kucaklayacak bir yönetimimiz olacak.

Seçim için bir tahmininiz var mı? İddialı mısınız?

İddiası olmayanın heyecanı olmaz. Milletimiz artık gerçeği gördü. Bugünkü iktidarın kişiye dayalı adalet ve imar uygulamaları gösteriyor ki, artık kendileri de bunu ifade etti, 94 ruhuna ihtiyacımız var dediler. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz, aslında açıkça bizi işaret ederek; ‘Ey seçmenimiz biz 17 yıldır iktidardayız ama beceremedik 94 ruhuna ihtiyacımız var’ diyorlar. Biz de biliyoruz ki 94 ruhunun asıl sahibi Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi’dir. Milletimiz de bunu çok iyi bilmektedir. Bu sebepledir ki bu seçimin tek galibi Allah’ın izniyle Saadet Partimiz olacaktır.

Çekmeköylüler neden başka bir adayı değil de sizi seçsin? Sizi diğerlerinden ayıran şey ne?

Biz bu milletin kendisiyiz, bizler bu milletin evladıyız, biz insanlara çılgınca projeler vaad etmiyoruz. Biz insanlara ayağı yere basan, samimi, dürüst bir yönetim vaad ediyoruz. Dürüst bir yönetim ile herkesi kucaklayan bir yönetim ile ilçemizin çözülemeyecek sorununun olmadığını ifade ediyoruz.
 

Seçimi kazanmanız durumunda 5 yıl sonrası için nasıl bir Çekmeköy hayal ediyorsunuz?

Öncelikli olarak belediye ile halk arasında uçurum olmayan bir belediyemiz olacak. Dolayısıyla İstanbul’un 39 ilçesine örnek bir belediyeyi hep birlikte Çekmeköy halkımız yaşamış olacak. Tabii bu hayalimizi gerçekleştirebilmemiz için inşallah 31 Mart’ta bütün Çekmeköylüleri Saadet Partisi’ne destek olmaya davet ediyorum.