1980 Gaziosmanpaşa doğumlusunuz. Aslen Çankırılısınız. Liseye kadar eğitiminizi Gaziosmanpaşa’da tamamladınız. İsterseniz kalanını sizden dinleyelim…


Kamu Yönetimi alanında lisans eğitimi aldım. Gaziosmanpaşa’nın kulüplerinde futbol oynadım.
11 yaşımdan beri Milli Görüş Hareketi’nin içerisindeyim. MGV Gaziosmanpaşa Şubesi’nde uzun süre görev yaptım.
3 yılı ilçe başkanı olmak üzere Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nın her kademesinde görev aldım. 2014 yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı oldum ve partimin Türkiye’deki en yüksek oylarından birisini aldım.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısıyım.
Değindiğiniz üzere Çankırılıyım. Çankırı Dernekler Federasyonu İstişare Kurulu Üyesiyim.
Yaklaşık 5 yıldır uyuşturucuya karşı aktif mücadelenin içerisinde olmaya gayret ediyorum. Bu amaçla arkadaşlarımla birlikte 2 sene önce kurduğum Temiz Toplum Derneği’nin de Genel Başkanlığını yürütüyorum.
Evliyim. 3 çocuk babasıyım. Kastamonu’nun da damadıyım.

Siyaset sahnesi sıcak ancak önce gençlerimiz demek istiyorum. Neden Temiz Toplum Derneği’ni kurma ihtiyacı hissettiniz?


2014 yerel seçim kampanyası sırasında bir genç yanıma gelerek “biz ölüyoruz” dedi. Bunun sebebini sorduğumda bana sentetik uyuşturucudan bahsetti. Ben de o gün o gence seçilsem de seçilmesem de bu konuya eğileceğime söz verdim. Seçimin hemen ardından çalışmalarıma başladım. Tabii, bir süre sonra daha geniş alanlarda çalışabilmek adına kurumsallaşmak gerekti ve derneğimizi kurduk. Yaklaşık 2 senedir de Temiz Toplum Derneği olarak başta uyuşturucu olmak üzere toplumdaki olumsuzluklarla mücadele etmeye gayret ediyoruz.

Uyuşturucu konusunda çarpıcı istatistikler veriyorsunuz. Sadece İstanbul’da 500 bin kişinin bu zehire bulaştığını öngörüyorsunuz. Bu korkunç değil mi?

Elbette ki korkunç. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde etkilenenlerin sayısı 2 milyonu buluyor. Bağımlı sayısını da 200 bin olarak öngörüyoruz.
Anadolu’da durum şimdilik daha iyi ancak oradan da olumsuz haberler gelmeye başlıyor. Örneğin bir ilimizde, lise okul servisinde bir öğrencinin torbacılık yaptığı belirlendi.

Okul servisinde mi?

Evet, maalesef öyle. Zaten bir kişi bağımlı olduysa ve maddi imkanları da yoksa önünde iki seçenek kalıyor ya çalacak ya da satacak. Burada en büyük hedefte maalesef en yakın arkadaş oluyor. Uyuşturucu demiyorlar. Zayıflatır diye sivilceleri geçirir diye gençlerimizi kandırıyorlar.

Tedavisi, kurtuluşu yok mu bu illetin?

Var ama zorlu ve uzun bir süreç. Tabii ki umutsuz olmamak ve azimle mücadele etmek lazım. 

Siz uyuşturucu ile mücadele adına ne yapıyorsunuz?

Biz insanlarımız bu batağa düşmesin diye mücadele ediyoruz daha çok. Bir savunma hattı oluşturmak, toplumumuzu bu tehlikelere karşı bilinçlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz.

Adaylık  süreci dernek çalışmalarınızda zafiyete sebep olmayacak mı?

Hayır olmayacak. Seçim çalışmalarını yürütüyorum ama birkaç gün önce Çatalca’ya gittim ve uyuşturucu ile mücadele konferansı verdim.

Seçilmeniz durumda dernek çalışmalarını nasıl yürüteceksiniz?

Seçilirsem Temiz Toplum Derneği olarak çalışmalarımıza elbette ki devam edeceğiz. Bununla birlikte Gaziosmanpaşa Belediyesi bağımlılıkla mücadele eden bir belediye olacak. Bununla da yetinmeyeceğiz diğer belediyeleri de bu konuda harekete geçireceğiz.

O zaman Gaziosmanpaşa’ya geçebiliriz. Doğma büyüme Gaziosmanpaşalısınız. İlçeniz sizin için ne ifade ediyor?


Gaziosmanpaşa benim çocukluğum, gençliğim, hayallerim… Yağmurunda ıslandığım, güneşinde ısındığım, sokaklarında kan ter içinde oyun oynadığım yer. Komşularımın, arkadaşlarımın, büyüklerimin olduğu beni ben yapan yer.

Teşbihte hata olmazmış “semtin çocuğusunuz” yani…


Aynen öyle…

Kendi semtinize belediye başkanı adayı olmanızdaki temel neden nedir?

Geçmişle bugünü kıyaslıyorum görüyorum ki Gaziosmanpaşalı mutsuz. Esnaf, gençler, çocuklar, aileler, spor kulüpleri, okullar… Kısacası bütün bir ilçe neredeyse mutsuz…

Çünkü ilçemiz iyi yönetilmiyor. Bugüne kadar kim Gaziosmanpaşa için bir şey yapmışsa ona teşekkürü borç biliyorum. Mevcut yönetim de iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştı ama gelinen noktada hemşehrilerimizi memnun edecek bir ortam oluşmadı maalesef.

Bugün objektif olarak bir değerlendirme yapıldığında görülecek ki Gaziosmanpaşa’da diğer ilçelerde artık rutin haline gelmiş hizmetler bile yok. İlçemiz komşu ilçelerinin de gerisinde. Bir Gaziosmanpaşalı olarak, ilçenin sorunlarını sokaklarında yaşayan birisi olarak bu sorunları çözmek istiyorum.

Nasıl çözeceksiniz?


AŞK’la çözeceğiz…

Biraz daha açar mısınız?

AŞK Belediyeciliği bizim yönetimsel ilkemiz. Hem ilçemize, insanlarımıza duyduğumuz aşkı ifade ediyor hem de bir kısaltma. 

AŞK’ın A’sı adalet ve azmi, Ş’si şeffaflığı ve şefkati, K’si ise kararlılığı ve kaliteyi ifade ediyor.

Aşk ile çalışmak derler ama siz ilçenize aşıksınız…

Evet… Her işin başı sağlık derler. Doğrudur da. Ancak söz konusu olan bir şehre ve insanlarına hizmetkar olmaksa, olmazsa olmaz olan şey sevgidir, aşktır.
Ben, beni ben yapan, beni Gaziosmanpaşalı yapan ilçemizin, ayırt etmeksizin her mahallesini de, görüşü her ne olursa olsun tüm insanlarını da çok seviyorum.
İlçemizin her köşesini evim, ilçemizdeki her insanı bir zenginlik olarak görüyorum.
Ben bu şehre aşığım. Şehre aşık olmak demek o şehrin insanını olduğu gibi bağrına basmak demek. Şehre güzelliğini verenin insanlarımız olduğunu bilmek demek.
Şehre aşık olmak demek o şehrin her köşesini sevmek, değer vermek ve ona değer katmaya gayret etmek demek.
Gaziosmanpaşa için, Gaziosmanpaşalı için gece gündüz demeden çalışmak demek.
Şehre aşık olmak demek ona arkadaş, yoldaş olmak demek!


Bir de “Gaziosmanpaşa’nın milli takımı” söyleminiz var.

Evet. Ben Saadet Partisi’nin adayıyım. Milli Görüşçüyüm ama kadro olarak Gaziosmanpaşa’nın milli takımı olarak ifade ettiğim bir kadro ile insanlarımızın karşısına çıkacağım. Bu kadroda her görüşten dürüst, liyakatli, temiz, çalışkan insanlar olacak. Gaziosmanpaşa idealinde buluşan insanlar olacak.
Gaziosmanpaşa’nın milli takımının başka bir anlamı daha var. Biz ilçemizin insanlarının sanatta, sporda, kültürde, bilimde ve başka birçok alanda ön plana çıkacağı bir ortam oluşturmak istiyoruz. Her yerde Gaziosmanpaşalının öne çıktığı, adından söz ettirdiği bir ortamı oluşturmaya gayret edeceğiz.

Neden Gaziosmanpaşaspor kısa sürede süper lige çıkmasın? Neden yeni bir Itri Gaziosmanpaşalı olmasın? Bunun için çalışacağız.

Projeleriniz hazır o zaman?

Geçen seçimde 153 proje ile halkımızın karşısına çıkmıştık. Bu seçim bu rakam 200 olacak. Projelerin içinde herkes, istisnasız herkes olacak. 

Sahadasınız. Seçimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?


Gaziosmanpaşalıların bana karşı yani kendi evlatlarına karşı büyük bir teveccühü olduğunu görüyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hem adaylık öncesi gelen mesajlar, hem saha çalışmalarımızda gördüklerimiz hem de yapılan kamuoyu araştırmaları seçimin favorisi olduğumuzu gösteriyor. Zaten işin matematiğine baktığımızda da Gaziosmanpaşa’da seçimi kazanma ihtimali olan tek muhalefet adayının ben olduğumda görülüyor.

Gaziosmanpaşa’da Bilal Ay Gönüllülerini de görmeye başladık yavaş yavaş…

Onlar esasen Gaziosmanpaşa’nın gönüllüleri. İlçemiz en iyi hizmeti alsın diye gece gündüz çalışıyorlar.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Gaziosmanpaşa’nın mutlu olması için herkesin desteğini bekliyorum. Adayım peşimden gelin demiyorum. Gelin, ilçemizi hep birlikte yönetelim diyorum.