BASIN BÜLTENİ

19.06.2022

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) bugün kendisini hedef alan açıklamasına yayınladığı bir video ile yanıt verdi.

Vatandaşlara “EGM’nin yaptığı resmî açıklamada doğrudan şahsıma yönelen tehdit ve beni düşman ilan eden hedef göstermeler karşısında hislerimi paylaşmak istiyorum. Bu zorba yönetim anlayışını, bu hukuk tanımaz muhterisleri sizden başka şikâyet edecek yerimiz yok” diye seslenen Yeneroğlu, geçtiğimiz cuma günü (17 Haziran) Ankara Kızılay’da bir göçmenin işlettiği bir kafede yapılmak istenen hukuksuz uygulamaya şahit olup karşı çıktığını söyledi. Yeneroğlu şu ifadeleri kullandı:

‘Suç duyurusunda bulunmayı düşünmedim çünkü İçişleri Bakanı soruşturma izni vermeyecekti’

“Polis amirinin mafyavari tutumuna, aşağılamasına ve hakaretlerine uğradım. Olayın ardından suç duyurusunda bulunmayı düşünmedim. Çünkü biliyorum ki bu hukuksuzlukların müsebbibi olan İçişleri Bakanı soruşturma izni vermeyecekti. ‘Hukuk arkadan gelsin’ diyen birinin içişleri bakanı olduğu, hukukun ayaklar altına alındığı bir ülkede maalesef mahkemelerden umudumuzu kesmiş durumdayız. Artık ülkemizde tuz kokmuştur.”

‘Başta İçişleri Bakanı olmak üzere hukuka bağlı olmayanlara saygımız yoktur’

“Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hepimizin can ve mal güvenliğini korumakla mükelleftir. Devlet ve devletin tüm kurumları 84 milyon vatandaşımıza hizmet etmek için vardır. Devlet yönetimi meşruiyetini milletin iradesinden ve hukuktan alır. Millet iradesini temsil eden bir milletvekilini resmî açıklamayla tehdit eden ve hedef gösteren Emniyet Genel Müdürü olabilir mi? Hukuka uygun hareket eden, taşıdığı resmî üniformanın gerektirdiği sorumluluğu bilen tüm emniyet teşkilatı mensuplarına saygımız sonsuzdur. Ancak başta İçişleri Bakanı olmak üzere devlet kurumları içinde hukuka bağlı olmayanlara saygımız yoktur. Devletin verdiği gücü ve yetkiyi hukuksuzca kullananlara karşı da hiç kimse sessiz kalmamızı beklemesin.”

‘Kof kabadayılıklarla bizi korkutamazlar’

“Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve cevap verin. Resmî açıklamayla bir milletvekilini hedef göstermek bu millete reva mıdır? Elbette bu tehditler karşısında korkacak değiliz. Elbette doğruları söylemeye, milletin hukukunu, anayasal düzeni savunmaya devam edeceğiz. Bu kof kabadayılıklarla, bu sokak mafyası tavırlarla bizi elbette korkutamazlar. Ama ülkemize yazık oluyor, bu ülkenin gençlerine, bu ülkenin emeklerine, bu güzel ülkenin geleceğine yazık oluyor.”

‘Devleti baba malı zannetmenin sonu geldi’

“Önümüz seçim, sandık yakın… Milletimizin ferasetinin bu hukuksuz düzene son vereceğine şüphemiz yok. Hep birlikte bu hukuk tanımaz yönetimden kurtulacağız. Herkesin özgürce fikirlerini ifade edebildiği ve kimsenin zulme maruz kalmadığı, gerçek bir hukuk devletini inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. Buna inancımız tam. Kimsenin şüphesi olmasın. Zulmün, hukuk tanımazlığın, devleti baba malı zannetmenin sonu geldi. Gidiyorlar, gidecekler.”