Tek başına sonuç alamama korkusu, Cumhur’da ittifakını arayışa itiyor

AK Parti teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığının, il başkanlarından MHP ile ittifak sonrası illerdeki durum ve ittifakın alacağı

Bugüne kadar yerel seçimlere bütün büyükşehir, il ve ilçelerde tek başına seçime giren AK Parti 7 Haziran ve 24 Haziran’da yaşadığı 9 puanlık kayıp ve erimenin ardından büyükşehir ve illerde tek başına seçimlere girmeye çekindiği için MHP ile yaptığı ittifakı, diğer illerde de genişletme kararı almak zorunda kaldı ve sınırları daha da genişletmeği döşünüyor

AK Parti teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığının, il başkanlarından MHP ile ittifak sonrası illerdeki durum ve ittifakın alacağı oya ilişkin tahminlerini istemesini ardından genel başkanlar da harekete geçme zorunda kaldılar.

 Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa, Adana, Mersin, Samsun gibi büyükşehirlerde ve  bazı illerde yapılan ittifakları yeterli görmeyen AK Parti ve MHP, özellikle CHP ve İYİ Parti’nin ittifak yaptığı diğer illerde ittifakı genişletmek için yeniden masaya oturacaklar.  AK Parti  Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin buluşmasına üç konunun damga vurduğu belirtiliyor. 

Kesin aday listelerinin YSK’ya teslim edileceği 19 Şubat’a kadar, CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın 27 ilde kurduğu ittifaka karşı ittifakı genişletmek. Bu kapsamda Kars, Iğdır, Isparta, Kütahya ve Tokat da ittifak kapsamında. Yeni illerde, daha önce hangi parti çok oy almış ise o parti aday çıkarıp diğeri destekleyecek. Bir diğer gündem başlığı başta İstanbul ve Adana’da AKP ve MHP’nin ortak miting düzenlemesi olurken, yeni TBMM başkan adayını netleştirmek için de Erdoğan ve Bahçeli’nin değerlendirme yapacağı belirtiliyor. İki liderin, Ankara’da aday değişikliği spekülasyonlarına ilişkin de bir gündemlerinin olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak; Milli Gazete