Gazeteci Cüneyt Özdemir'in, “Sağlık Bakanlığı'nda Menzil Tarikatı'nın örgütlendiği”ne ilişkin sorusuna cevap veren Fahrettin Koca, “Vatandaş, beynini, zihnini kiraya vermiş her düşünceye karşı olacağımızı ve bununla mücadele edeceğimizden emin olsun” dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CNN Türk ekranlarında gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Cüneyt Özdemir'in Menzil Tarikatı'nın bakanlıktaki rolüyle ilgili yönelttiği soruya yanıt veren Koca, “Beynini, zihnini kiraya vermiş hiçbir kimse ve bir şekilde bir yerde odaklanma noktasındaki her düşünceye karşı olacağımızı ve bununla mücadele edeceğimizden emin olsun” dedi.

Özdemir’in sorusu ve Koca’nın yanıtının tamamı şöyle:

Cüneyt Özdemir: Bir başhekim yardımcısının görevden alınması çok konuşuldu, bu vesileyle de Sağlık Bakanlığı'nda Menzil Tarikatı'nın örgütlendiği tartışılıyor. Siz bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz

Fahrettin Koca: "Vatandaşlarımız şundan emin olsun beynini, zihnini kiraya vermiş hiçbir kimse ve bir şekilde bir yerde odaklanma noktasındaki her düşünceye karşı olacağımızı ve bununla mücadele edeceğimizden emin olsun."

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesaplarından Medeni Kanun’u ve tek eşliliği hedef alan paylaşım yaptı. Edizer, gündem olması ardından açıklama yaparak sözlerini savunmuştu.

Son dönemde özellikle Sağlık Bakanlığı’nda Menzil tarikatı mensuplarının kadrolaştığı iddiaları konuşulurken, Ali Edizer’in aynı tarikattan olduğu öne sürülmüştü.

Edizer’in paylaşımlarında sık Semerkant Dergisi ve Beşir Derneği gibi Menzil Tarikatı bağlantılı kuruluşlar ile @Gizli_Gölge ve @HasemiErol gibi aynı cemaatten hesapların paylaşımlarına yer vermesi de dikkat çekmişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ali Edizer’in paylaşımıyla ilgili olarak Twitter hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü duyurmuştu.

Özel, “Sosyal medya paylaşımları nedeniyle GATA’nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettim. Sayın Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti” açıklamasında bulunmuştu.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevinden alınmıştı.gerçek gündem